Otoban ve Köprü Geçiş Ücretlerinde Yeni Sistem: Dinamik Fiyatlandırma

2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı açıklandı. Açıklanan yıllık programa baktığımızda otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni sisteme geçileceğine yer verildi.

Otoban ve Köprü Geçiş Ücretlerinde Yeni Sistem: Dinamik Fiyatlandırma

Otoban ve köprü araç ücretlerinde dinamik fiyatlandırmaya geçiliyor.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yeni Şafak 'ta yer alan haberde dinamik fiyatlandırma sistemine önümüzdeki sene geçileceğine yer verildi. Geçtiğimiz gün Resmi Gazete 'de yayımlanan 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan bilgiye göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı i 2021 yılı içinde otoyol ve köprü ücretlerinin anlık değişkenlik göstereceği dinamik fiyatlandırma modeline geçecek. 

VERİMLİLİK

Söz konusu çalışma programında konu ile ilgili verimliliğe dikkatler çekilirken, "Otoyol ve köprülerde dinamik fiyatlandırma ile talep yönetimi sistemi hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara başlanacak" ifadesi kullanılırken, aynı zamanda "Ulaştırma sisteminin sürdürülebilirliği ve mevcut altyapının verimliliğini teminen talep yönetimi benimsenecek, ulaştırma yatırımları verimlilik odağında rasyonelleştirilecek" denildi. 

AVRUPA BU SİSTEMİ KULLANIYOR

Edinilen bilgilere göre Avrupa ülkelerinde dinamik fiyatlandırma sisteminin kullanıldığı öğrenildi. Birçok Avrupa Ülkesi bu sistemi kullanıyor. 

Dinamik fiyatlandırma, fiyatların gerçek zamanlı arz ve talebe karşılık olarak değiştiği bir fiyatlandırma stratejisidir. Dinamik fiyatlandırma, şirketlerin 7/24 fiyat takibi ve değişiklikleri ile rekabetçi kalmalarına ve sonuç olarak toplam kârlarını ortalama % 25 oranında artırmasına olanak tanıyor.

KAMUBULTENİ.COM   | ANKARA