Ortalık Karışacak: Dolar ve Altın Ne Olacak? Kritik 2 Gün Açıklandı

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında kritik günler geldi. Paraanaliz 'in son dakika olarak aktardığı bilgide piyasalarda ortalığın iki günde karışacağına yer verildi.

Ortalık Karışacak: Dolar ve Altın Ne Olacak? Kritik 2 Gün Açıklandı

Dolar ve altın yatırımcıları dikkat: Bu hafta ortalık karışacak.

Altın fiyatları ve döviz kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada bu hafta hem FED, hem Merkez Bankası için faiz kararı haftası olduğu, bu hafta Çarşamba ve Perşembe günleri piyasaların karışabileceği uyarısı yapıldı. 

Paraanaliz'in son dakika olarak aktardığı bilgide , Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın Çarşamba, Türkiye Cumhuriyeti MErkez Bankası'nın da Perşembe günü faiz kararını açıklayacağı bildirildi. 

ABD tahvil pazarını takip eden uzmanların çoğunluğu artık yıl ortasında halen %1.62 olan 10 yıllık DİBS getirisinin en az %2’ye tırmanmasını beklliyor. Eğer ABD büyüme ve aşılama kampanyası çerçevesinde AB, Japonya ve Brezilya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Rusya, Türkiye gibi önde gelen GOÜ’den daha iyi bir pefrormans sergilerse, ABD 10 yıllık tahvil getirisi çok daha yukarılara tırmanabilir.

ING Bank uzmanları konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve “US: What to watch at the March Fed meeting” başığı ile yayımladı ve Fed’in de tahvil pazarındaki çalkantıdan rahatsız olduğunu  bildirdi.  Ancak FOMC’nin tahvil alımlarını artırmak gibi bir niyeti görünmüyor. Fed tahvil pazarına destek vermek için çok uzun süre thavil alımlarını sürdürüp faizleri de sıfırda tutacağı mesajını daha net verebilir, fakat Haziran toplantısına kadar aksiyon almayacak.

TCMB faiz artırmak zorunda kalacak. Ekonomist anketleri 100 baz puan faiz artışı öngörse de, yakında peydahlanacak S-400 ihtilafı gibi siyasi risklere karşı 300 baz puan daha doğru olur.

Fed Çarşamba saat 21.00 'da , MErkez Bankası ise Perşembe günü saat 14.00'da faiz kararını açıklayacak.