OPPO 1000 Kişiyi İşe Alacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'ye yatırım kararı alan ünlü telefon markalarından Oppo'nun Şubat ayında üretime başlamayı planladığını duyurdu.

OPPO 1000 Kişiyi İşe Alacak

Yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için büyük mücadele verildiğini söyleyen Varank, Türkiye'nin bir üretim üssü olma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, Oppo'nun yatırımıyla 1000 kişiye iş imkanı sağlanabileceğini söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, son dönemde Uzakdoğu'dan global akıllı telefon üreticilerinin Türkiye'ye yoğun ilgisi olduğunu belirterek, Türkiye'ye yatırım kararı alan Oppo'nun ilk üretimi için Şubat ayının planlandığını söyledi.

Son yıllarda Türkiye'nin yatırımlar açısından cazibe merkezi konumuna geldiğini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Türkiye'de yatırım yapmayı düşünüyorlar. Dün Çinli bir firmamız ilan etti. Türkiye'ye bir üretim tesisi kuracaklar. Bununla ilgili uzunca bir süredir görüşüyorduk. Yatırımı nerede yapacağına dair planlar hazır. Bu yıl (2021) içerisinde yatırımlarını yapıp Türkiye'de akıllı telefon üretmek istiyorlar. Bunun gibi başka firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Yine Çin'den, Uzakdoğu'dan başka firmalar da var. Bunların yanında yerli üreticilerin de bu alanda ilgisi arttı. Yerli firmalarımız da bize başvurup, teşvik belgesini alıp üretim yapmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Oppo'nun 1000 kişiye iş imkanı sağlayacağını söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Yatırım kararı alan firmamızla yeni görüştüm. O firma şubatta ilk ürünlerini üretmeyi planlıyor. Kapasite rakamlarını şu anda ilan etmek istemiyorlar. Ancak bana aktardıkları bin kişilik istihdam oluşturacakları. Dolayısıyla oldukça iyi bir kapasiteye sahip olacaklar." dedi.