Önümüzdeki On Yıl Kripto İçin O Kadar Uygun Olmayabilir!

Tüccar ve analist Nicholas Merten, kripto piyasası için yaptığı son analizini dün kanalına yükledi.

Önümüzdeki On Yıl Kripto İçin O Kadar Uygun Olmayabilir!

Videoda, yakın zamanda meydana gelen önemli bir makroekonomik olay nedeniyle, önümüzdeki on yılda kripto pazarına önceki on yılda tanık olunanlara kıyasla daha az likidite ve büyüme fırsatları akışı görebileceğini belirtti.

Merten'e göre, hem perakende hem de kurumsal fonlar kriptodan dışarı akmaya devam ederken, Bitcoin (BTC) zayıflık belirtileri gösteriyor ve bu da genel pazardaki likiditeyi kurutuyor. Sonuç olarak, ABD 10 yıllık getirisinin 1951'den beri ilk kez düşüş eğilimini tersine çevirdiği göz önüne alındığında, yatırımcıların sermayelerini ABD hazine tahvillerine enjekte edebileceklerini tahmin etti.

ABD Devlet Tahvili 10 Yıllık Getiri için yıllık grafik

Tüccar, ABD Hükümeti 10 yıllık tahvil tablosundaki bu değişimin BTC ve kripto piyasasının geri kalanı için sorunlu olduğunu, çünkü tahvillerin garantili bir büyüme oranı sunduğunu ve yatırımcılara daha riskli varlık sınıflarından daha istikrarlı ve güvenilir bir yatırım getirisi sunduğunu ekledi.

Merten, risk iştahı daha yüksek olan bireysel yatırımcılar kripto piyasasına yatırım yapmaya devam edecek olsa da kripto fiyatlarının asıl itici gücü olduğuna inandığı kurumsal fonların hazine tahvillerine akmaya başlayacağını savundu. Tüccara göre, kurumsal fonların ABD hazine tahvillerine akma oranını belirleyecek olan faktörlerden biri enflasyon oranı olacak.

Olacağına inandığı enflasyon devam ederse, kurumsal fonlar hazine bonolarına çok daha hızlı akacak ve yakın gelecekte orada kalacak. Bununla birlikte tüccar, BTC'nin yeni bir ATH'ye ulaşma olasılığını dışlamadı, ancak kurumsal yatırımcıların yardımı olmadan bunun birkaç on yıl alacağını tahmin etti.

Basın zamanında CoinMarketCap, BTC'nin fiyatının son 24 saatte %1,99'luk bir düşüşün ardından 26.742,17 dolardan işlem gördüğünü belirtti. Bu olumsuz günlük performans, haftalık performansını da kırmızıya çevirdi ve sonuç olarak -%0,40'ta kaldı.

Sorumluluk Reddi: Bu fiyat analizinde paylaşılan görüşler ve görüşler ile tüm bilgiler iyi niyetle yayınlanmaktadır. Okuyucular kendi araştırmalarını ve gerekli özeni göstermelidir. Okuyucu tarafından gerçekleştirilen herhangi bir işlemin riski kesinlikle kendisine aittir. Kamu Bulteni, herhangi bir doğrudan veya dolaylı hasar veya kayıptan sorumlu tutulamaz.