Önümüzdeki Hafta Geliyor: Yeni Mezun Gençlere Tecrübe Şartı Olmadan İş Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kurum açıklamasında işyerlerine yeni mezun çalıştırma zorunluluğu getirileceğini söyledi.

Önümüzdeki Hafta Geliyor: Yeni Mezun Gençlere Tecrübe Şartı Olmadan İş Müjdesi

Yeni mezunları sevindiren açıklama.

Yeni mezun olan vatandaşların en çok yakındığı konu tecrübe şartlı iş ilanları oluyor. Hemen hemen tüm sektörler , hatta son dönemlerde kamuya bile personel işçi alımlarında tecrübe şartı aranıyor. Bu konuda gençlere iyi haber geldi.

Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde, ‘Türkiye'de Kentsel Dönüşüm Politikaları ve Uygulamalarında Yeni Yaklaşımlar' adlı program düzenlendi ve söz konusu progrmaa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kurum, yeni mezun gençlere iyi haberi verdi. 

YENİ MEZUN ÇALIŞTIRMA ŞARTI GELİYOR

Yeni mezun olan , olacak öğrencilere önemli bir gelişmeyi aktaran Bakan Kurum, yeni proje ile işyerlerine genç istihdamı şartı getirdiklerini söyledi. 

İşyerlerinde tecrübesiz personel çalıştırılması konusunda düzenleme yaptıklarını söyleyen Bakan Kurum, “Bu çok önemsediğimiz bir proje. Bundan sonra yayınlayacağımız genelge çerçevesinde gerek belediyelerimiz gerek bakanlığımızın yapacağı projelerde TOKİ, Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz, gayrimenkul sektörüne ilişkin genç istihdam şartını getiriyoruz." dedi ve yeni mezun çalıştırma zorunluluğu geleceğini söyledi. Bununla birlikte yeni mezun gençlerin iş bulmada biraz rahatlayacağını söyleyen Bakan Kurum, şunları söyledi:

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAYINLANIYOR

"Yeni mezun olmuş arkadaşları çalıştırma zorunluluğunu şartnamelere yazacağız. Bu sayede okuldan mezun olmuş arkadaşlarımızı projelerimizde istihdam edecek bir düzenlemeyi de yapmış olacağız. Buna ilişkin bir genelgeyi de inşallah önümüzdeki hafta yayımlayıp belediyelerimizin yine gayrimenkul sektörümüzün bu anlamda şartnamelerde zorunlu hale getirilmesini isteyeceğimiz bir düzenlemeyi de yapıyor olacağız”

DEVLETE BİNLERCE MEMUR ALINACAK. BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN