Ons ve Gram Altında Yükseliş Yeniden Başladı (Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında hızlı yükseliş yeniden başladı. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre altının ons fiyatı yeniden kritik 2 bin dolar seviyesine kadar geldi. Gram altın ise 15 TL değer kazandı. İşte piyasalarda son durum ve altının yükselme nedeni.

Ons ve Gram Altında Yükseliş Yeniden Başladı (Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?)

Altın fiyatlarında hızlı yükseliş yeniden başladı.

Geçtiğimiz hafta sert şekilde düşen altın fiyatlarında bu hafta yükseliş başladı. Kısa sürede 17 TL değer kazanan altın fiyatlarında yükseliş, ons destekli olarak sürüyor.

50 TL DEĞER KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta başında 480 TL seviyesinde olan gram altın , kısa sürede 50 TL 'ye yakın değer kaybedip 430 seviyelerine kadar düşmüş , ancak haftanın son işlem gününde yeniden değer kazanmış ve 460 TL seviyesine kadar yükselmişti.

HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Altın fiyatlarında yeni hafta yükselişle başladı. Geçtiğimiz haftay 460 TL ile kapatan gram altın , dün 464 TL 'ye geldi. 

YÜKSELİŞ HIZLANDI

Önceki gün kademeli olarak başlayan yükseliş bugün hızlandı. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın 477 TL 'ye çıktı. Ons destekli yükselen gram altında yükselişin devam ettiği görülüyor. İşte gram altında son durum  grafiği:

ONS FİYATINDA HIZLI YÜKSELİŞ

Geçtiğimzi hafta aşı bulundu açıklaması ve ABD 'de yüksek gelen enflasyon , altının ons fiyatında düşüşe neden olmuştu. 2100 dolar sınırına kadar dayanan altın ons fiyatı, aşı ve enflasyon sonrası sert düşüşe geçip 1870 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Piyasalardan alınan son verilere göre altının ons fiyatı 2003 dolar seviyesini yeniden gördü.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni için açıklama geldi. 

ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei Technologies Co.'nun ticari olarak ulaşılabilen çiplere girişini durdurmak amacıyla, bu şirkete yönelik kısıtlamalarını daha da sıkılaştırdı. Bu karar, Washington ve Pekin arasında, pandemiden Çin'in Hong Kong'a mücadelesine kadar geniş bir yelpazede uzun süredir devam eden dişe diş mücadelede diğer bir adımı işaret ediyor ve gerilimin daha da artmasına neden oldu.

Öte yandan yatırımcıların dikkatlerini güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artıran ABD ve Çin arsındaki jeopolitik gerilime ve Fed'in son toplantısının tutanaklarına çevirmeleri ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıyarak ons başına 2,000 dolara yaklaştı.

Singapur'da Phillip Futures emtiadan sorumlu kıdemli müdür Avtar Sandu, "Fed tutanaklarının altın için destekleyici olması bekleniyor," dedi ve "Altına yönelik beklenti, geçen haftaki satış dalgasının ardından, yatırımcıların fiyatların 2,000 doların üzerine çıkacağına ilişkin beklentileri ile birlikte, hafta başında dramatik bir dönüş yaptı" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA