Ons Altın, Kritik Eşiğin Altına Sarktı

Hafta ortasında sert bir yükseliş sergileyen altın fiyatlarında yön perşembe günü değişikliğe uğradı. Ons altın, son 6 ayın zirvesinden geriye düşerken gram altın tüm zamanların rekor seviyesini gördü. Peki bu hafta altını yatırımcısı kazandı mı? Cevabı ve çok daha fazlası haberimizde... ABD Merkez Bankası'nın (FED) yıl sonu faiz kararını açıklamasından sonrasında FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz artıç kararına devam edeceğine ilişkin mesajları altın fiyatlarını baskı altında bırakmıştı. Bu hafta i

Ons Altın, Kritik Eşiğin Altına Sarktı

ABD ekonomisine ilişkin gelişmeler para ve emtia piyasaları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Amerikan Merkez Bankası yükselen enflasyon ile başa çıkabilmek amacıyla faiz oranlarında artırım kararı alırken bir yandan da ekonomiyi resesyona sürüklememek amacıyla büyük gayret sarf ediyor.

Amerikan Merkez Bankası Başkanından Faiz Artırımlarına Devam Mesajı

Amerika Birleşik Devletleri'nde %9'un üzerinde seyreden enflasyon, %7.1 seviyesine kadar geriledi. Enflasyon verilerinde 2 puandan fazla bir gerileme meydana gelse de Amerika Merkez Bankası halen gidilecek yol olduğunu dile getiriyor. ABD Merkez Bankası başkanı, enflasyonda belirgin bir iyileşme görülene kadar faiz artırımlarına devam edeceklerini ve bir indirim yapamayacağını duyurmuştu.

Altın Yatırımcıları ABD Büyüme Verilerini Bekliyordu

ABD ekonomisinin resesyon sürecinde olup olmadığını gözler önüne seren en önemli gösterge ise büyüme rakamları olmaktadır. Bu hafta ABD ekonomisine ilişkin üçüncü çeyrek büyüme rakamları altın yatırımcısının odağındaydı.