Ömer Fethi Gürer'den EYT Çıkışı: Suriyelilere Sağlanan İmkanları Vatandaştan Sakınmayın!

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletverkili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda emeklilikte yaşa takılanlar meselesine değinerek, suriyelileri örnek gösterip, "aynı olanakları EYT'lilere de sağlayın' dedi.

Ömer Fethi Gürer'den EYT Çıkışı: Suriyelilere Sağlanan İmkanları Vatandaştan Sakınmayın!

Ömer Fethi Gürer'den EYT Çıkışı: Suriyelilere Sağlanan İmkanları Vatandaştan Sakınmayın! Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletverkili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda emeklilikte yaşa takılanlar meselesine değinerek, suriyelileri örnek gösterip, "aynı olanakları EYT'lilere de sağlayın' dedi.

Ömer Fethi Gürer, "Emeklilikte yaşa takılanlar, 1999 yılında çıkarılan yasayla yaş düzenlemesi getirilenlerdir. Ancak 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi aylık bağlama oranını değiştirdi, emeklilik yaşını kademeli olarak 58'den 65'e çıkardı. Yirmi beş yıl devletine hizmet etmiş, vergi ödemiş, prim ödemiş çalışanlar, istekleri dışında yapılan düzenlemelerden mağdur oldukları için yaş düzenlemesinin kaldırılmasını istemektedir. Beş yıldır Suriye'den gelenler için 40 milyar harcama yapabilen iktidar, EYT'lilerin hak ettiği hakkını neden vermemektedir? İşsiz kalan, prim ve günü tamam olan EYT'li neden açlığa mahkûm edilmektedir? Bu durum sizi rahatsız etmiyor mu? Aylık bağlama oranıyla emekli maaşları da tepetakla gitmiştir. İntibak düzenlemesi düşünüyor musunuz? EYT mağduru kaç kişidir?" şeklinde konuştu. Sosyal medya hesabından da EYT meselesine dair bir paylaşımda bulunan Gürer, "Suriyelilere sağlanan olanakları #EYT’lilerden esirgiyorsunuz Geçiş garantili köprü, zarar ettiği kabul edilen şehir hastaneleri gibi yanlış uygulamalar için kaynak yaratan AKP, #emeklilikteyasatakilanlar içinde kaynak yaratmalıdır." ifadelerini kullandı.