Okul Kıyafetlerine Yüzde 15 Zam

Okulların açılmasına kısa süre kala vatandaşlara bir kötü haber daha geldi. Okul kıyafetlerine yüzde 15 zam geldi.

Okul Kıyafetlerine Yüzde 15 Zam

Son dakika : Okul kıyafetlerine yüzde 15 zam.

2019-2020 eğitim öğretim yılına kısa süre kaldı. Okulların açılması için geri sayım devam ederken vatandaşlara bir kötü haber daha geldi. Okul kıyafetlerinde imalata yapılan yüzde 30 'luk zam , etiket fiyatlarına yüzde 15 olarak yansıdı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan eğitim öğretim takviminde  2019- 2020 eğitim ve öğretim yılında okulların  9 Eylül 2019 tarihinde açılacağına yer verildi. Okulların açılmasına kısa süre kala vatandaşları alış veriş telaşı sardı. Okul kıyafeti, araç ve gereçlerini okullar açılmadan almak isteyen, çocuğunun eksik eşyasının olmamasını isteyen vatandaşlar fiyat şoku ile karşılaştı. 

Giresun ve ilçeleri başta olmak üzere il dışına da kimlik markasıyla okul kıyafeti imalatı yapan İbrahim Erhan, ilkokul, ortaokul ve liselerde daha spor modern görünümlü üst gruplarda yakalı tişört alt gruplarda keten ve eşofman alt tercih edildiğini söyleyerek  "Daha önceki yıllarda tek tip ve daha resmi okul kıyafetleri üretirken, 2011 yılından sonra daha çok spor, swit, tişört, keten gibi serbest kıyafet uygulaması yapılmaktadır. Bizlerde üretimlerimizi her okulun kendine özgü renk kombinesi üzerinden rahat kıyafetler doğrultuda yapmaktayız. Bu yıl ise kıyafetlerde daha da spor tarzı ön plana çıkartılmıştır" dedi.

YÜZDE 15 ZAM

Erhan açıklamasının devamında ürünlerin fiyatlarına gelen zamları değerlendirdi ve  "Üretime neredeyse yüzde 30 zam geldi ancak bu zammı mümkün olduğunca okul kıyafetlerine yansıtmamaya çalışıyoruz. Üretimde ipliğe, kumaşa işçiliğe gelen zam oranı yüzde 30'un üzerindedir. Buna karşılık bu zam oranı tüketiciye ise yüzde 15 civarında yansıtılmıştır. Bu zamlı tarifeye göre ilkokul öğrencisi 35-40 TL, ortaokul 40-45 TL lise 45-50 aralığında kıyafet alabileceklerdir" dedi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA