Öğretmenler Temmuz'da ne kadar zam alacaklar?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayı zam oranı netleşmeye başlarken, öğretmenler de temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. Peki Öğretmenler Temmuz'da ne kadar zam alacaklar?

Öğretmenler Temmuz'da ne kadar zam alacaklar?

Seçimler yaklaşırken toplumun dikkati belirli kesimlere müjdeler veren açıklamalara çevrilmiş durumda. Ancak öğretmenler, uzun zamandır bekledikleri maaş artışı konusunda hala somut bir gelişme göremediler.

Bugün gerçekleşen Memur-Sen toplantısında da memur maaşlarına zam haberleri gelmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konfederasyonun olağan kongresinde yaptığı konuşmada, memur ve öğretmenlere temmuz ayında refah payı zammı yapılacağını açıkladı. Ancak öğretmenlerin merak ettiği soru hala cevapsız kaldı

Öğretmen maaşlarına temmuz ayında ne kadar zam gelecek?

Cevap, yılın ilk 6 ayındaki enflasyon oranının belirlenmesinin ardından netleşecek. Bu oranın üzerine Erdoğan'ın söz verdiği refah payı zammı eklenecek ve öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı belli olacak. Bazı ekonomistler, memurların - yani öğretmenlerin - Temmuz ayında alacağı zam oranının refah payı zammı ile birlikte yüzde 30 ila yüzde 35 aralığında olacağı tahmininde bulunuyorlar. Ancak kesin bir rakam henüz açıklanmadı.