Öğrencilere Ayda 4 Bin 500 TL için Başvurular 13 Aralık'a Kadar Sürecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, geçtiğimiz günlerde doktora öğrencilerine ayda 4 bin 500 TL burs verileceğini açıklamıştı. İlgili programa başvurular 13 Aralık'a kadar devam edecek.

Öğrencilere Ayda 4 Bin 500 TL için Başvurular 13 Aralık'a Kadar Sürecek

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Sanayi Doktora Programının yeni çağrısına başvurular devam ediyor.

YENİ İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI. SON DAKİKA HABERLERİNE HERKESTEN ÖNCE ERİŞİM SAĞLAMAK VE BAŞVURU KOŞULLARINA GÖZ ATMAK İÇİN KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

Programa kabul edilen doktora öğrencilerine 4 sene boyunca aylık 4 bin 500 TL tutarında burs verilecek. Bursiyerlerin doktora sonrasındaki maaşları ise brüt asgari ücretin iki katından daha düşük olmayacak. Sanayi Doktora Programına dair geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Varank, "Nitelikli insan kaynağı olmadan, ne yaparsak yapalım, hedeflerimizi gerçekleştirmek çok zor. Sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfus, en büyük avantajımız. Bu avantajı en iyi şekilde kullanmak adına, beşeri sermayenin geliştirilmesi alanındaki politikalara özel önem veriyoruz. İşte Sanayi Doktora Programı da, vizyonumuzun temel unsurlarından bir tanesi. Programla birlikte, bir taraftan sanayide ihtiyaç duyduğumuz doktora derecesine sahip insan kaynağını yetiştirirken, diğer taraftan iş gücü piyasalarıyla bağlantıyı kuruyoruz. Doktora öğrencilerimiz, eğitimleri boyunca teorik bilgiyi, pratik alanda uygulama şansına kavuşacaklar. Mezuniyet sonrasındaysa, sunduğumuz istihdam garantisi sayesinde, çalıştıkları alanda hiç ara vermeksizin katma değer üretme şansına sahip olacaklar. Barış Pınarı Harekatında da gördük ki savunma sanayisindeki nitelikli insan gücü bizi bir adım daha öne çıkartıyor. Böylece 'Sanayi Doktora Programı' gibi yenilikçi uygulamaların önemini bir kez daha idrak etmiş olduk." şeklinde konuşmuştu.

TÜBİTAK'ın 2244 Sanayi doktora programının kapsamının genişletildiği artık en az bir TÜBİTAK projesi olumlu sonuçlanan özel sektör kuruluşlarının da programdan faydalanabileceği öğrenilmişti. Program ile doktora öğrencilerine 4 yıl boyunca 4 bin 500 TL'lik bursun yüzde 75'ini TÜBİTAK, geri kalanını ise özel sektör karşılayacak. 2244 sanayi doktora programı kapsamında 2019 yılı başvuruları 13 Aralık 2019 tarihine kadar sürecek.