O Vatandaşlara da Verilecek: 1170 TL Maaş Ödemesi Başlıyor (Başvuru İŞKUR'dan)

Son dakika haberi: İşsizlik maaşı alamayanlara ve ücretsiz izne ayrılanlara aylık 1170 TL maaş için ödemeler başlıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? Ödemeler nasıl yapılacak? İBAN bilgileri nasıl güncellenir? İşte detaylar.

O Vatandaşlara da Verilecek: 1170 TL Maaş Ödemesi Başlıyor (Başvuru İŞKUR'dan)

Son dakika: Ödemeler yarın başlıyor.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı.  Yapılan açıklamada ücretsiz izin ödemelerinin 8 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yapılacağına yer verildi. Yapılan açıklamada işsizlik ödeneğinden faydalanamayanlara ve ücretsiz izne ayrılanlara günlük 39 TL ödeme yapılacağına yer verildi. Toplamda 1170 TL ödemeler başlıyor. 

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayanlar , ücretsiz izne ayrılanlar ve işsizlik ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlara 3 ay boyunca apılacak ödemeler için işveren, ücretsiz izne ayrıldığı gün sayısını, işçinin kimlik numarasını, IBAN numarasını ve cep telefonu bilgilerini SGK başvuru ekranı üzerinden bildirecek. Ücretsiz izne ayrılanlara ve 15 Mart sonrasında işsiz kalanların ise İŞKUR 'dan kendilerinin başvuru yapması gerekmektedir. 

ÜÇ AY ÖDEME YAPILACAK

Nakdi maaş için yapılan açıklamada, 1170 TL 'lik ücretsiz izin maaşının 3 ay boyunca vatandaşlara verileceğine yer verildi. Bu ödeme uzatılabilecek. Pandemi sürecinin uzaması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ödeme süresini 6 ay daha uzatabilecek. 

O VATANDAŞLARA DA VERİLECEK

Yapılan son dakika açıklamasında, ev hizmetlerinde çalışanlara da bu ödemenin yapılacağına yer verildi.  Ev hizmetlerinde ayda 10 günden fazla çalışıp işsiz kalan vatandaşlar veya ücretsiz izne çıkarılanlar ödemeden faydalanabilcek.

Emekliler ise bu ödemeden faydalanamıyor. 

İŞKUR 'DAN BAŞVURU

Ücretsiz izne ayrılanlar için başvuru , işveren tarafından yapılacak. İşsiz kalan vatandaşlar ise başvurularını İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu kısmından yapabilecek. 

ÖDEMELER BAŞLIYOR

Alınan son dakika bilgilerine göre ücretsiz izin maaşının 8 Mayıs 2020 Cuma günü hesaplara yatacağına yer verildi. 

İBAN GİRİN

Ücretsiz izin ödemesi için İŞKUR sayfasından İBAN bilgilerinizi güncelleyin. İŞKUR 'a girilen İBAN bilgilerine göre maaşlar hesaba yatacak. Hesap numarası olmayanlara ise PTT aracılığıyla ödeme yapılacak.