'O Üniversiteden Mezunlar İşsiz Kalmıyor!'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversiteden mezun olan kişilerin hemen hemen işsizlik sorunu kalmadığını, ÖSYM 2018 önlisans KPSS sonuçlarının da bunu gösterdiğini söyledi.

'O Üniversiteden Mezunlar İşsiz Kalmıyor!'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversiteden mezun olan kişilerin hemen hemen işsizlik sorunu kalmadığını, ÖSYM 2018 önlisans KPSS sonuçlarının da bunu gösterdiğini söyledi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, ÖSYM tarafından dün yayımlanan 2018 KPSS Önlisans değerlendirme raporu hatırlatılarak, en az 50 öğrencisi ile sınava katılan üniversitelerin puan ortalamalarına bakıldığında SBÜ Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin 74,52 puan ortalamasıyla ikinci sırada yer aldığı aktarıldı.

Açıklamada, Prod. Dr. Erdöl'ün şu değerlendirmeleri yer alıyor, "TÜİK verilerine göre de sağlık sektörü işsizliğin en az olduğu sektörler arasında. Kurumun verilerine göre sektörle ilgili eğitim görmüş kişilerin yaklaşık yüzde 4'ü işsiz. Sağlık eğitimi gören işsiz kalmaz desek abartı olmaz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, lisans-ön lisans bölüm ve programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık elemanı ihtiyacını gözeterek planlama yapmaktadır. Bu bağlamda mezunlarımızın iş bulma sorunu yaşama ihtimali hemen hemen yok denecek orandadır. ÖSYM 2018 ön lisans KPSS sonuçları da bunu göstermektedir." 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA