O kişilerin promosyon hakkı iptal! Emeklilere son dakika golü

Milyonlarca emekliye verilecek promosyon ödemeleri için SGK tarafından önemli açıklamalar geldi. Yeni yılla beraber emekli maaşlarında artış yaşanırken promosyon oranlarında da yükselişe gidildi. İşte detaylar...

O kişilerin promosyon hakkı iptal! Emeklilere son dakika golü

Emekli maaşlarına gelen yüzde 49.25 oranında zam ile birlikte, kamu bankaları ve özel bankalar da emeklilere özel olarak sunulan promosyon ücretlerinde değişikliğe gidildi. Fakat, milyonlarca emekli, güncellenen promosyon ödemelerini sorgularken SGK uzmanlarından önemli bir açıklama dikkat çekti.

SGK, promosyon ödemelerini almak isteyen emeklilere yönelik önemli bir uyarı geldi. Bu işlemi yapmayan emeklilere promosyon hakkı tanınmayacağı bilgisi verildi. Net bir şekilde uyarılar yapılırken emeklilerin haklarını kaybetmemeleri için gerekli adımların atılmasına değinildi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükselirken devamında ise bankalar promosyon ödemelerinde güncellemeye gitti. Yaşanan gelişme sonrasında milyonlarca emekli zamlı promosyonların nasıl alınabileceğini araştırmaya başladı.
sgk promosyon
SGK'DAN DİKKAT ÇEKEN UYARI
Bankaların promosyon kampanyaları sonrasında SGK açıklamalarında emeklilere özel yeni bir uyarıda bulundu. SGK, emekli promosyon ücretlerinden faydalanmak isteyen emeklilerin belirli işlemleri yapması gerektiğinin altını çizdi. Bu işlemleri ihmal eden kişiler, emekli promosyon ücretlerinden faydalanamayacağı belirtildi.

SGK açıklamasında vatandaşların maaş promosyonu almak istedikleri bankaya giderek öncelikli olarak beyanname verilmesi gerektiğine değindi. Bu adımı atmayan emeklilerin, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirttiler. Bu nedenle, emeklilerin gereken işlemleri yaparak promosyon haklarından anında fayda görebilecek.