Numan Kurtulmuştan Elektrik Faturası Yorumu ‘’Kaçınılmaz Bir Durumdu’’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı bildiklerini belirterek, "Her şeyin farkındayız, nerede ne eksik var biliyoruz. Sanki ekonomideki bu gelişmeleri, muhalefet görüyor da biz görmüyoruz algısı çok haksız bir algıdır" dedi.

Numan Kurtulmuştan Elektrik Faturası Yorumu ‘’Kaçınılmaz Bir Durumdu’’

Enflasyonun ciddi seviyelerde seyretmesi ve vatandaşa yansıyan zamlar ile ilgili hükümet cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

‘’Ağır bir fatura oldu bunun farkındayız, ama zorunlu, kaçınılmaz bir durumdu’’

Dünya gazetesinden Maruf Buzcugil ve Canan Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, faturalar hakkında konuştu. Kurtulmuş, "İlk planda yüksek enflasyon ortaya çıkınca asgari ücret ve memur ve emeklilerin ücretlerinde iyileştirmeler yapıldı. Temmuz ayında yeniden gözden geçirilecek. Bir taraftan da doğalgaz fiyatlarının 4'te üçünü, elektrik faturalarının yarısını devlet ödedi. Bunun hazineye getirdiği olağanüstü bir yük var. Bu zam maalesef 1 Ocak itibariyle vatandaşımıza yansıdı. Ağır bir fatura oldu, bunun farkındayız ama zorunlu, kaçınılmaz bir durumdu" dedi.

‘’Enflasyonda birkaç ay içinde gerileme olacak’’

Enflasyon konusuna da değinen Kurtulmuş, "İnşallah birkaç ay içinde enflasyon geriye doğru gidecek vatandaşın alım gücü daha iyi bir noktaya gelecek. Bazı mallarda KDV'nin düşürülmesi konusunda çalışma var. Her şeyin farkındayız, nerede ne eksik var biliyoruz, önümüzde bir seçim var. Siyaseti bilen tecrübeli bir kadroyuz. Sanki ekonomideki bu gelişmeleri, muhalefet görüyor da biz görmüyoruz algısı çok haksız bir algıdır. Vatandaşımızın siyasi değerlendirmeleri içinde ekonomiyi çok öncelediğini biliyoruz doğal olarak, haklı olarak böyledir biz daha çok oy versinler diye değil vatandaşın ihtiyacı olan belli bir hayat seviyesini tutturabilmesi ya da onun altına düşmemesi için ne lazımsa, eldeki imkan neyse bunları kullanarak devam ediyoruz" diye konuştu.