Numan Kurtulmuş Asgari Ücrete Gelecek Zamla İlgili Yüzleri Güldürecek Açıklama Yaptı

Asgari ücretle ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücrete zam için anket yapılacağını açıklarken bir açıklamada Numan Kurtulmuş’tan geldi.

Numan Kurtulmuş Asgari Ücrete Gelecek Zamla İlgili Yüzleri Güldürecek Açıklama Yaptı

2023 yılına yaklaşırken asgari ücret çalışmalar hız kazandı. Bakanlıklar peş peşe hamleler yaparken bir açıklamada AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’tan geldi. Habertürk canlı yayınında gündemi değerlendiren Kurtulmuş, asgari ücretle ilgili de sevindiren açıklamalarda bulundu,

Yıl Sonunda Düzenlemeler Yapılacak

Yılsonunda asgari ücret, emekli ve memurda düzenleme yapılacağını belirten Numan Kurtulmuş, “Türkiye ekonomisi fevkalade yüksek büyüme oranı yakalamıştır. Çok güçlü ihracat kapasitesine sahiptir. İstihdam pandemi öncesinden daha yüksek seviyeye çıkmıştır. İllere gidiyoruz, her ilde ya mevcut organize sanayi bölgesinin genişletilmesi ya da yeni organize sanayi bölgesi yapılması talebi var. Fiyatlar yukarı çıktı, konut fiyatları, mal hizmetlerin aşırı pahalandığını görüyoruz. Hükümet iki tercihte bulundu. Bir tezgahı dağıtmamak, fabrikaların atölyelerin devam etmesi. Ücretler seviyesini yukarıya çekecek, vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmeyecek düzenlemeler yapılması. Geçtiğimiz yıl iki sefer asgari ücret düzenlemesi yapıldı. Bu yılsonunda asgari ücret, emekli ve memurda aynı şekilde düzenlemeler yapılacak. Vatandaşımızın düşük fiyatta konut alacak olması aslında dolaylı bir destektir. Devletin bazı vergilerden vazgeçmesi. Fiyatların yükünü hafifletmektir bu” dedi.

Fiyat Söylemem Ama Kural Söylerim

Fiyat hakkında açıklama yapmayacağı belirten Kurtulmuş, “Fiyat söylemem. Ama kural söylüyorum. Bir kere vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık'ta toplanacak. Bu tür rakamların telaffuz edilmesi aslında vatandaşımıza haksızlık. Bu zor süreçte vatandaşlarımızın beklentilerinin altında adım atılmadı. Kimse de bol keseden rakamları telaffuz etmesin. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlrımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /