Normalleşmede Devletten Bu Şartları Sağlayana 2604 TL Destek

Normalleşme kapsamında TBMM 'de ikinci kanun kabul edildi. Meclis Genel Kurulu'ndan geçen kanun teklifine göre işten çıkarma yasağı, kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin desteği uzatılırken normalleşene ayda 868 TL destek sağlanacağı açıklandı

Normalleşmede Devletten Bu Şartları Sağlayana 2604 TL Destek

Normalleşmede yeni paket TBMM 'den geçti.

Koronavirüs salgını vakalarının düşüşe geçmesi sonrası ikinci normalleşme paketi TBMM 'de kabul edildi. İstihdama ve istihdamın korunmasına ilişkin İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi geçtiğimiz gün Mecliste kabul edildi ve kanun haline geldi. 

Söz konusu düzenleme ile öneli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerin başında Kısa Çalışma Ödeneği var. Daha önce 3 ay olarak verileceği belirtilen ve Cumhurbaşkanı tarafından 1 ay uzatılan Kısa Çalışma Ödeneği , yeni kanunla birlikte 31 Aralık tarihine kadar uygulanabilecek. 

SEKTÖR BAZLI DESTEK

Söz konusu kanunda 31 Aralık tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğinin sektör bazlı olarak devam edeceğine yer verildi. Edinilen bilgilere göre ilk olarak turizm sektörü için bu düzenlemenin yapılması, ihtiyaç halinde diğer sektörlerde de KÇÖ ödemesinin uzatılması bekleniyor. 

868 TL DESTEK

Yeni kanunla birlikte Kısa çalışma ödeneği ile işçi çalıştırma ve işçilerini ücretsiz izne çıkaranların bundan vazgeçmesi ve normal çalışma düzenine geçmesi durumunda normalleşme desteği verilecek. Düzenleme ile normalleşen işyerlerine her işçi için 868 TL destek ödemesi olacak. 

Asgari ücretle işçi çalıştıranlardan SGK primleri, işçi ve işveren payları kesilmeyecek ve bu süre 3 ay uzatılacak.

3 ay boyunca sağlanacak destek toplam en az 2604 TL olacak. 

3 AY ÖDEME DESTEK SAĞLANACAK AMA...

Bu destek kanuna göre 3 ay sağlanacak. Ancak Cumhurbaşkanı , sektörlere göre ayrı ayrı ya da hepsini birden 6 aya kadar uzatabilecek. Bu kapsamda maksimum ödeme 12 milyar TL 'yi bulacak. 

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde kabul edilen düzenleme ile daha önce 3 ay olarak ilan edilen ve 1 ay daha uzatılan işten çıkarma yasağı tekrar uzatılacak. 17 Ağustos 'a kadar uzatılacak bu yasak, her defasında en fazla 3 ay olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılabilecek. 

1168 TL VERİLECEK

İşten çıkarma yasağının olduğu dönemde işveren , işçilerine ücretsiz izin verebilecek. Ücretsiz izne ayrılan işçilere ayda 1168 TL destek ödemesi sürecek. 

ÖDEME ARTMALI MI?

KÇö ve ücretsiz izin desteği sizce yeterli mi? Artmalı mı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA