Nisan'da memura ek zam var mı?

Nisan ayında memura ek zam var mı? soruları memurlar tarafından araştırılmaya başlandı. Nisan ayında memur maaşlarına yüzde 15 ek zam verileceği bilgisi kulislerde geziyor. Peki Nisan'da memura ek zam var mı? Detayları haberimizde..

Nisan'da memura ek zam var mı?

Türkiye Mayıs ayında ki seçime hazırlanırken, memurlar da artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon sebebiyle eriyen maaşlarına ek zam taleplerini her fırsatta dile getiriyor.Nisan ayında memur maaşlarına yüzde 15 ek zam verileceği bilgisi kulislerde geziyor. Peki Nisan'da memura ek zam var mı?  

Nisan'da memura ek zam var mı? 

Sosyal medyada ve internet mecrasında ki bir çok sitede memur maaşlarına Nisan ayında yüzde 15 'lik ek zam yapılacağı haberleri geziyor. Memurlar ise özellikle sosyal medyada eriyen maaşlarına ek zam isteklerini duyurmaya çalışıyor. Özellike ocak ayında asgari ücrete yapılan yüzde 55 lik zam sonrasında memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılınca, memurlar ve memur sendikaları duruma tepki göstermişti. O zamandan bu yana tepkiler sürerken, bazı mecralarda ise hükümetin memurlara nisan ayına ek zam yaparak bu kırgınlığı düzelteceği yazılıyor. Nisan ayında memur maaşların ek zam konusuyla ilgili olarak henüz resmi olarak herhangi bir açıklama yapılmazken, memurlar seçim öncesinde hükümetten Nisan ayında ek zam bekliyor.

Öte yandan bir diğer iddia ise, depremler nedeni ile bütçeye hayli bir yük binmesinden dolayı bu ek zam konusuna maliye yetkilelerinin pek sıcak bakmadığı yönünde.