Nisan Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Nisan Ayı Açlık Sınırını 6 Bin 170, Yoksulluk Sınırını da 18 Bin 424 Lira Olarak Açıkladı

Nisan Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı

Birleşik Kamu-İş'in Ar-Ge birimi olan KAMU-AR, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarlarını göz önüne alarak açlık sınırını ve gıda dışındaki harcamalar dikkate alarakyoksulluk sınırını hesapladığı araştırmasının 2022 Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Ankara'da en fazla alışveriş yapılan marketlerin fiyatlarına göre; sağlıklı beslenebilmek için et-balık-yumurtaya aylık olarak harcanması gereken tutar, bir önceki aya göre 52 lira artarken, son bir yılda 681 lira artarak bin 562 liraya kadar yükseldi. Kuru bakliyat için yapılması gereken harcama, önceki aya göre 10 lira arttı, geçen yılın aynı ayına göre ise 74 liralık artışla 159 lira oldu.

Gıda dışı harcamaların da eklendiği yoksulluk sınırında fiyat artışları esas alınarak yapılan araştırmaya göre; dört kişilik bir ailenin gıda dışındaki gereksinimlerinin rahatlıkla karşılanabilmesi için gereken harcama tutarı, nisanda 693 liralık artışla 12 bin 304 liraya yükseldi.