Nihai Açıklama Geldi: Bu 14 Bankaya Borcu Olanlar Dikkat 2020 (Ziraat-Vakıf-Halkbank-Akbank-YKB-İşBan-QNB-Denizbank-TEB-Garanti BBVA-ING)

Kamu ve özel bankaların kredi faizlerini pandemi nedeniyle ertelemesinde faiz uygulaması tepkilere neden olurken , bu konuda yeni açıklama geldi. İşte detaylar.

Nihai Açıklama Geldi: Bu 14 Bankaya Borcu Olanlar Dikkat 2020 (Ziraat-Vakıf-Halkbank-Akbank-YKB-İşBan-QNB-Denizbank-TEB-Garanti BBVA-ING)

14 bankaya borcu olanlar ve kredi ertelemesi yapanlar , yapacaklar için açıklama geldi.

Koronavirüs nedeniyle yüz binlerce vatandaş zor duruma girdi. Zor duruma giren vatandaşlar için bankalardan açıklama geldi. İlk olarak kamu bankaları kredi ve kredi kartı borç erteleme duyurusu yayımlarken , daha sonra özel bankalar borç öteleme duyurusunu yayımladı. Yayımlanan duyurularda , koronavirüs pandemisi nedeniyle maddi olarak zor duruma giren vatandaşların kredi ile kredi kartı borçlarının 3 aylığına erteleneceğine yer verildi.

DUYURU YAYIMLAYAN BANKALAR

Özel ve kamu bankaları , kredi taksit ödeme tarihlerini erteleme ile ilgili duyurular yayımladı. Yayımlanan duyurulara baktığımızda kredi ötelemesi yapan bankalar şu şekilde oldu:

FAİZLİ ERTELEME

14 banka, kredi ve kredi kartı borçlarının faizli şekilde erteleneceğini müşterilerine iletti. Ertelemelerin faizsiz olacağını sanan vatandaşlar, bankaya müracaat ettiklerinde , erteleme sonrası borçlarının arttığını , faizli erteleme yapıldığını fark etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi sürecinde özel bankaların üzerine düşeni yapmadıklarını söylemiş ve bankalara çağrıda bulunmuştu.

BERAT ALBAYRAK 'TAN AÇIKLAMA

Bakan Albayrak ise bankalar ile ilgili, ""Vatandaşımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşa destek olmasını geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizi bilmenizi isteriz." demişti.

YENİ AÇIKLAMA GELDİ

14 bankaya borcu olan vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. Vatandaşlar , faizsiz erteleme , ertelemede faizin silinmesini bekliyordu.

Ancak soru önergesine verilen cevapta, faizli ertelemeye ek olarak bazı bankaların ek masraflar çıkardığı ve müşterilerden yüksek ek ücretler talep ettiği bildirildi.

Özetle bankaların kredi borçlarını 3 aylık ertelemesinde faiz uygulaması yasal. Ancak ek başka ödemeler çıkarması doğru değil. Bu durum ile karşılaşan vatandaşların Ticaret Bakanlığı 'na müracaat etmesi gerekmektedir. 

UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN