Neden Düşüyor? Altın Fiyatlarında Ons Çakıldı Gram ve Çeyrek Altın Düştü

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında ons çakıldı. Buna paralel olarak gram altın fiyatında da düşüş görüldü. Gram altın son 7 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Neden Düşüyor? Altın Fiyatlarında Ons Çakıldı Gram ve Çeyrek Altın Düştü

Son dakika haberi: Ons çakıldı gram altın düşmeye devam ediyor.

Altın fiyatlarında son günlerdeki hareketlilik aşağı yönlü şekilde devam ediyor. Gelen son verilere göre gram altın son 7 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Ons fiyatında ise sert düşüş devam ediyor.

ONS NE KADAR OLDU?

Altının ons fiyatı geçtiğimiz hafta 1850 dolar seviyesinde seyrediyordu. Ancak son 1 haftadır süren sert düşüş sonrası altının ons fiyat 1767 dolara kadar geriledi ve ons, 7 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. 

GRAM ALTIN DA DÜŞTÜ

Haftaya 417 lira seviyesinden başlayan gram altında sert düşüş devam ediyor. Dün 399 TL seviyesinde seyreden, Merkez Bankasının faizi sabit tutması sonrası yatay seyrine devam eden gram altın, bugün düşüşe başladı. Gelen son verilere göre gram altın gece yarısı 395 TL seviyesine kadar geriledi.  Son verilere göre gram şu sıralar 396 TL.

ÇEYREK ALTIN DÜŞTÜ

Çeyrek altın da son günlerin en düşük seviyesine kadar geriledi. Gelen son verilere göre 1 çeyrek altın 650 lira oldu.

ALTINDA ONS KAYNAKLI DÜŞÜŞ

Biden yönetimi altında aşılama çalışmalarının hız kazanması ve Fed’in eyalet başkanlarının ekonomik toparlanma ve enflasyon ile ilgili açıklamaları altın fiyatlarını aşağı yönlü etkilerken yükselen tahvil faizleri, faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı oluşturuyor.