Nakit Problemi Mi Yaşıyorsunuz? E-Devlet’ten Başvurup 2337 TL Alabilirsiniz

E-devlet üzerinden eylül ayı yardım müracaatları başladı. Milyonlarca vatandaşın faydalanabileceği destek ödemesi kapsamında vatandaşlara net bir şekilde 2337 TL tutarında ödeme yapılacak. Müracaat işlemlerinin nasıl olacağı ve başvuru koşulları da ayrıca ifade edildiği.

Nakit Problemi Mi Yaşıyorsunuz? E-Devlet’ten Başvurup 2337 TL Alabilirsiniz

Devlet, muhtaç vatandaşlara nakit desteği sunmaya devam ediyor. Bu açıdan bakıldığında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, müracaat işlemlerinin yapılması durumunda 15 Eylül tarihine kadar muhtaç ailelere ödeme yapacağını duyurdu. Başvurular ise online bir şekilde e-devlet uygulaması üzerinden yapılacak.


Önce Değerlendirme Sonra Karar Verme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu ile alakalı yapılan son dakika açıklamasına göre şu ifadeler kullanıldı;


“Çocuklarının temel gereksinimlerini yerine getirebilecek düzeyde düzeni bir geliri bulunmayan ailelerin çocukları, ekonomi destek hizmetlerinden faydalandırılacaktır. Sosyal ve ekonomi destek hizmeti açısından gerçekleştirilen müracaatları yapılan araştırma inceleme ve değerlendirmenin neticesinde karar verilecektir.”

Başvuru Şartları Neler?

Devlet tarafından verilecek bu yardımdan faydalanmak isteyen aileler, müracaat koşullarını da araştırmaya başladı. Okulların açılmasına çok az bir zaman kala aileler, çocukları için devletin vereceği bu yardım ödemesini merak etmeye başladı. Müracaat işlemlerini gerçekleştirecek kişilerin hane içerisinde gelirlerinin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor.

Eylül Ayı Destek Ödemeleri Başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Twitter hesabı üzerinden konuya yönelik yapmış olduğu açıklamada Ağustos 2022 SED ödemelerinin hesapları aktarıldığını söyledi. Diğer taraftan eylül ayı içinde SED başvuruları da açıldı. Müracaat işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler, e- devlet aracılığı ile veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.