Nakdi Ücret Ödemesi ve İşten Çıkarma Yasağı Hakkında Açıklama

Son dakika haberi: İşen çıkarma yasağı hakkında ve nakdi ücret desteği ödemesi hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada nakdi ücret desteği ödemelerinin 8 Eylül günü hesaplara yatırılacağına yer verildi.

Nakdi Ücret Ödemesi ve İşten Çıkarma Yasağı Hakkında Açıklama

Son dakika haberi: Ödemeler 8 Eylül 'de hesaplarda.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada Ağustos ayı nakdi ücret destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihi duyurdu.

Bir yazılı açıklama yapan Bakan Selçuk, Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Eylül 2020 günü hesaplara yatacağını söyledi. 

Banka hesapları aracılığıyla yatırılacak nakdi ücret destek ödemeleri vatandaşların İŞKUR 'da sisteme girdikleri İBAN 'a gönderilecek.

İBANI OLMAYANLAR

İBAN bilgileri sistemde kayıtlı olmayan vatandaşların ödemeleri ise PTT aracılığıyla yapılacak. 

Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Bakan Selçuk "Ücretsiz izne ayrılan işçilerin nakdi ücret desteği ödemeleri TC kimlik numaralarının son hanesi 0-2-4 olanlara 8 Eylül'de, 6-8 olanlara 9 Eylül'de yapılacak." ifadelerini kullandı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI

İşten çıkarma yasağı devam ettiği için birçok çalışan , işveren tarafından ücretsiz izne ayrıldı. 

Son olarak alınan Cumhurbaşkanı kararıyla işten çıkarma yasağı 17 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1 ay süre ile uzatıldı. Kararı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştı. Bakan Selçuk, "Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışan ve işverenlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Fesih Kısıtı, Nakdi Ücret Desteği ve mevcut faydalananlar için Kısa Çalışma Ödeneği'ni 1 ay süreyle uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

İşten çıkarma yasağı 17 Eylül günü sona erecek.