Müdahale Sonrası Dolar ve Altın Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Merkez Bankası ve TBB'nin piyasaya müdahalesi sonrası bir miktar düşen dolar kuru , bugün yeniden yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ve altın fiyatları.

Müdahale Sonrası Dolar ve Altın Yükselişe Geçti

Müdahale sonrası dolar ve altın yükselişe devam etti.

Merkez Bankası 'ndan bir açıklama geldi ve piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkân limitlerini yarıya düşürüldüğüne yer verildi.

Banka tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Likidite yönetimi çerçevesinde 10 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkân limitleri yarıya düşürülmüştür. Güncellenmiş limitler konusunda bankalara ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır."

EKONOMİDE NORMALLEŞME TOPLANTISI

TBB ve Merkez Bankası tarafındna yapılan ekonomide normalleşme toplantısı sonrası Türkiye Bankalar Birliği bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde, 6 Ağustos 2020 tarihinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Sayın Murat Uysal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Sayın Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın ile TBB Yönetim Kurulu Üyesi bazı bankaların genel müdürleri toplantı için bir araya gelmiştir.

Büyümenin istikrar içinde sürdürülmesi ve ekonomik faaliyetin finansmanına bankacılık sektörünün sağlıklı olarak katkı vermeye devam etmesi amacıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar işbirliği mesajı vermiştir.

Toplantıda güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararlar değerlendirilmiştir.

Banka genel müdürlerinin görüş ve düşüncelerini dile getirdiği bölümün ardından, TCMB Başkanı Sayın Uysal önümüzdeki dönemde likidite yönetimi ve fonlama politikasına yönelik bilgilendirmede bulundu."

MERKEZ BANKASI: MÜDAHALELER DEVAM EDİYOR

Önceki gün dövizde yaşanan yükseliş sonrası açıklama yapan Merkez Bankası tüm müdahalelerin yapıldığına yer verilerek, "Öte yandan, piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir. Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır."

DOLARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 7,32 TL seviyesine kadar yükseldi. İşte dolardaki değişim grafiği:

EURO KURU

Euro kurunda ise yükseliş sürdü. Euro 8.66 TL seviyesine kadar yükseldi. 

GRAM ALTIN

Gram altında yaşanan yükseliş bugün de sürdü. Edinilen bilgilere göre gram altın 485 TL seviyesine kadar yükseldi. 

İşte gram altındaki yükseliş:

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA