Moody's , Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü-İşte 3 Nedeni

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye 'nin kredi notunun düşürüldüğüne yer verildi.

Moody's , Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü-İşte 3 Nedeni

Moody's, Türkiye 'nin kredi notunu yine düşürdü.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's tarafından bir açıklama yapıldı. Reuters 'in son dakika olarak aktardığı habere göre Moody's, Türkiye 'nin kredi notunu düşürdü. 

Kredi derecelendirne kuruluşu, yaptığı değerlendirmede Türkiye 'nin dış kırılganlıklarının muhtemel ödemeler dengesi krizine neden olabileceğini ve mail tamponlarının aşınmakta olduğunun altını çizdi. 

3 FAKTÖR KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Yapılan açıklamada ülkemizin kredi notunun 3 temel faktör nedeniyle düşürüldüğüne yer verildi. Kredi notu düşürülmesinin , jeopolitik riskler ile ödemeler dengesi, mali tamponlar ve kredi profiline yönelik riskler nedenleri ile yapıldığına yer verildi. 

TAKVİM DIŞI DEĞERLENDİRME

Yapılan açıklamada Moody's 'in Türkiye 'nin kredi notu için takvim dışı bir değerlendirmeye gittiği, daha önce 5 Haziran olarak açıklanan tarihte Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurmuştu.

DOLAR NE KADAR?

Dolar kuru 7.47 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Euro ise 8.85 TL 'de.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA