Moody's'den Korkutan Döviz Açıklaması: Dolar Geçen Yıl Olduğu Gibi..

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's bir son dakika açıklaması yaptı ve Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Moody's'den Korkutan Döviz Açıklaması: Dolar Geçen Yıl Olduğu Gibi..

Moody's 'ten flaş Türkiye açıklaması.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's , Türkiye hakkında bir son dakika açıklaması yaptı. Kuruluş yaptığı açıklamada Türkiye için önemli bir nor uyarısı yaptı ve ABD ile ilişkilere vurgu yapıldı. 

Dünya gazetesinde yer lan habere göre kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service’ in Türkiye ile ilgili araştırma notunda özetle şu ifadelere yer verildi:

SİYASİ BELİRSİZLİK VE DIŞ KIRILGANLIKLAR

Türkiye’nin kredi profili, siyasi belirsizlik ve dış kırılganlığa karşı ekonominin güçlü taraflarını dengeliyor. Türk ekonomisini güçlü tarafları genç nüfus ve göreceli olarak sağlıklı kamu borç oranı.

KREDİ PROFİLİ ZAYIFLADI

Kurumların gücünün aşınması ve yükselen dış kırılganlık Türkiye’nin kredi profilini zayıflattı.

GEÇEN YIL YAŞANAN KUR KRİZİ YENİDEN YAŞANABİLİR

Jeopolitik gerilimlerin tekrarlanması ve yanlış politika adımlarının geçen yıl yaşanan kur krizinin tekrarlanmasına yol açma potansiyeli var.

NOT ARTTIRIMI MUHTEMEL DEĞİL AMA..

Not görünümünün pozitife dönmesi veya bir not artırımı muhtemel değil, ancak mali ve parasal politikalar daha uyumlu hale gelir ve ekonomik reformlar uygulanır ise görünüm durağan hale gelebilir.

ABD İLE GERİLİM DÜŞERSE KREDİ NOTU POZİTİF OLUR

Dış finansman desteği ve ABD ile gerilimin düşmesi kredi notu için pozitif olur.

ENFLASYONİST BASKI AZALMAZSA KREDİ NOTU DÜŞER

Eğer Türk yetkililer dış finansman ihtiyacını hafifletecek, enflasyonist baskıyı azaltacak etkin bir politika çerçevesi izleyemezler ise Türkiye’nin kredi notu düşürülür.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA