Milyonların Beklediği Haber Geldi Doğalgaz Destek Ödemelerinin Yatırılacağı Tarih Açıklandı

Doğalgaz desteğine başvuranlar için beklenen haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğalgaz destek ödemeleri ve aile destek programı hakkında açıklamalarda bulundu. Ödeme tarihlerinin ne zaman olacağını paylaştı.

Milyonların Beklediği Haber Geldi Doğalgaz Destek Ödemelerinin Yatırılacağı Tarih Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV’de Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı. Aile Destek Paketi ödemeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Yanık, ''Biz sosyal yardımlarının, sadece yoksullukla tanımlanmaması gerektiğinin kanaatindeyiz. Aile Destek Programı'mız bu kapsamda, sadece kanunda tanımlananlarla değil genişletilerek devam etmesini istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Aile Destek Programı ödemelerinin ne kadar süre ile devam edeceği hakkında Bakan Yanık, ''Bu yardımların bir kısmı sürelidir, bir kısmı da süresizdir. Türkiye Aile Destek Programı birer yıllık dönemlerle program. Bir yılın sonunda duruma tekrar bakıp, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz'' dedi.

Ekim Ayı Ödemeleri Ne Zaman?

Ekim ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı sorusuna Bakan Yanık, ''Başlıyoruz, bu hafta itibariyle hesaplara yatırılacak'' değerlendirmesinde bulundu.

Doğal Gaz Destek Ödemeleri

Bakan Yanık’a sorulan ‘’Doğalgaz Tüketim Desteği’nde de tutar artırıldı. Destek miktarı ne kadar oldu, yararlanma koşulları değişti mi?’’ sorusu üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Öncelikle bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre 950-2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödeme yapıyoruz. Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsamı genişlettik, artık kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli. Bu kapsamda sayı belirledikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak'' cevabını verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /