Milyonların Beklediği Asgari Ücret Üçüncü Toplantısı Başladı Masada Hangi Rakamlar Var

Son Dakika. Asgari ücret zammı için 3’üncü toplantı saat 14.00'de başladı, işte masadaki rakamlar.

Milyonların Beklediği Asgari Ücret Üçüncü Toplantısı Başladı Masada Hangi Rakamlar Var

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kritik toplantı başladı. Asgari ücret toplantısının 3’üncü oturumu saat 14.00’te başladı.

2023 asgari ücret zammı için bugün büyük gün. Milyonların maaşının büyük oranda netlik kazanacağı Asgari ücret toplantısının 3’üncü turu bugün saat 14.00’te başladı. Kulislerde konuşulan birkaç rakam var.

“Salı Günü Uzlaşmaya Varacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçen hafta yaptığı değerlendirmelerde bugünü işaret ederek “Salı günü asgari ücret müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Rakam Belirlemekte Ana Etken Enflasyon

Hükümet asgari ücretin belirlenmesinde baz alacağı konuların başında enflasyonun geleceğini her fırsatta dile getirdi. Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gerekse de hükümet yetkilileri her fırsatta vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini açıkladı.

Kulislerde Konuşulan Rakamlar

2023 asgari ücret için kulislerde yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir artış olabileceği konuşuluyor. Kulislerde konuşulan zamların gerçekleşmesi durumunda yüzde 40 zam gelirse asgari ücret 7 bin 700 TL’ye, 45 zam gelirse 7 bin 975 TL’ye yüzde 50 zam gelmesi oranında ize 2023 asgari ücreti 8 bin 250 TL’ye çıkacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /