Milyonları İlgilendiriyor: Yapılandırma Başvuru Tarihi Uzatıldı

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yapılandırma kanunu için başvurular bugün sona eriyordu. Yapılan son açıklamada başvuru süresinin uzatıldığına yer verildi.

Milyonları İlgilendiriyor: Yapılandırma Başvuru Tarihi Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat sonrası alınan karar ile kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun çıkartıldı.

VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN uyarınca yeniden yapılandırmaya ilişkin başvurular geçtiğimiz haftalarda alınmaya başladı. Başvuruların alınmasının ardından son günün bugün olduğu ve yapılandırma için vatandaşların bugün vergi dairelerine müracaat etmesi gerektiğine yer verildi. 

"Bu son fırsat" olarak açıklanan yapılandırma fırsatında vatandaşların kamuya olan borçlarını taksit ya da indirimli peşin şekilde ödemesinin yolu açıldı. Bakanlık tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar toplamda 45,3'lük borcun yapılandırma kapsamına alındığına yer verildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada başvuruların bugün sona ereceğine yer verildi. Başvuruların sona Betboo ermesi nedeniyle önceki gün ile bugün Vergi Dairelerinde uzun kuyruklar meydana geldi. Öyle ki sıra alan vatandaşlar 1162'inci sırada kendine yer bulurken çağrılan vatandaş 563'üncü sıradaydı. 600'den fazla kişinin sıra beklediği vergi dairelerinin de bugün 23,59'a kadar çalışacağına yer verildi. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında ise yapılandırma için başvuruların 27 Ağustos gününe kadar uzatıldığına yer verildi. 

Resmi Gazete'nin bugünkü Mükerrer sayısında yayımlanarak yürülüğe giren kararda yapılandırma için vatandaşların başvurularını 27 Ağustos'a kadar yapması gerektiğine yer verildi. 

YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Bu yapılandırma kanuınu ile, Hazine ve Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil daireleri  tarafından takip edilen, dava,  inceleme ve tarhiyat  safhasında bulunan alacaklarla kesinleşmiş  SGK'nın alacakları ve eksik işçilik prim tutarlarıyla kesinleşmemiş idari para cezalarını kapsama alındı.

Kamubulteni.com  | Ankara