Milyonları İlgilendiriyor! O Paralar İade Edilecek

Bankaya olan kredi borcundan dolayı maaşından 349 TL kesildiğini öğrenen Emin İşler , soluğu Tüketici Hakem Heyeti'nde aldı...

Milyonları İlgilendiriyor! O Paralar İade Edilecek

Bankaya olan kredi borcundan dolayı emekli maaşından kesilen 349 TL'ye yönelik başlatılan hukuk mücadelesinde, mahkeme bankaların alacakları sebebiyle emeklilerin maaşından yaptıkları kesintinin hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Karardan sonra yapılan 349 TL'lik kesinti vatandaşın hesabına iade ediliyor... İşçi emeklisi olduğu öğrenilen Emin İşler'in maaşı 1400 TL, maaşı, bir kamu bankasına yatırılan İşler, geçtiğimiz sene Temmuz ayında maaşını çekmek için bankaya gittiğinde büyük bir şok geçirdi. Banka, emekli vatandaşın hesabından kesinti yapmıştı. Yapılan kesintinin sebebi, İşler2in bankaya olan kredi borcdu. Fakat yasaya göre, nafaka borçları haricinde emekli maaşlarına haciz yapılamıyor. İşler, yapılan kesintinin iadesi talebiyle tüketici hakem heyetine başvurdu.

Heyet , tarafları dinledikten ve gerekli delilleri topladıktan sonra karar verdi. Tüketici hakem heyeti, kesintinin emekli vatandaşa iadesine karar verdi.  Hürriyet'te yer alan habere göre, Tüketici Heyetinin kararı İstanbul 11. Tüketici Mahkemesi'ne taşındı. Heyet kararının iptali talebiyle açılan dava da banka adına yapılan savunmada, "Borçlunun banka nezdinde hesaplarında bulunan paraların tamamı bankaya rehinlidir. Banka da rehin hakkını kullandı" ifadeleri yer aldı. Mahkeme, tarafların sunduğu delillerin yanı sıra bilirkişi raporu da hazırlattı. Raporda, yapılan kesintinin iadesine karar verildi.  Kararda, "Yasal hükümlere aykırı olarak, davacı banka tarafından, davalının izni olmaksızın emekli maaşından yapılan kesintinin iadesine ilişkin verilen hakem heyetinin kararı yerinde." ifadeleri yer aldı. 

Hukukçular, kararın emsal teşkil edilebileceğini, emekli maaşlarına nafaka ödemeleri haricinde haciz getirilemeyeceğini , bu şekilde maaşlarında kesinti Casinoslot olan vatandaşların tüketici hakem heyetlerine başvurmaları halinde paralarını geri alabileceklerini vurguluyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA