Milyonları İlgilendiren 3600 İçin Beklenen Zam Oranı

Milyonların sabırsızlıkla beklediği 3600 ek gösterge için geri sayım başlarken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında olacak. Uzman isim beklenen zam oranını ekranlarda açıkladı.

Milyonları İlgilendiren 3600 İçin Beklenen Zam Oranı

Tüm gözler Kabinenin bu akşam açıklayacağı zam oranında olurken maaşların nasıl hesaplanacağı ile ilgili uzman isim rakamları açıkladı.

CNN Türk ekranlarında muhabir Barış Bozkuş, konuyu Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya’ya sordu. Uzman isim tek tek açıkladı.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya CNN Türk ekranlarında, 3600 Ek Gösterge ile maaşlarda yüzde 20-25 aralığında artış olacağını belirtti. Ayrıca Kaya, emekli olacak memurların ikramiyelerinde yaşanacak artışın 40 bin TL’yi bulacağını ifade etti.

Yüzde 20-25 Oranında Artış Olacak

Kaya, "3600 ek göstergeyle ilgili kritik gün. Bakanlıklar tarafından bütçeler ve teknik detaylar çalışıldı, raporlar sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergenin detaylarını anlatacak. Ek gösterge 4 ana meslek grubundan yola çıkılmıştı.

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri 3600 ek göstergeye ulaşmış olacaklar. Bu meslek gruplarının içinde 2200-2600'lü olanlar vardı. 3600'e kavuşmuş oldular.

Ek gösterge meslek gruplarında yer alan kamu çalışanları maaşlarını hesaplamada, emekli maaşlarını hesaplamada ve emekli ikramiyelerini hesaplamada kullandığımız bir parametre.

Emekli Maaşlarına Düzenleme

Ek gösterge ile yüzde 20-25 aralığında maaşlarda artış meydana gelecek. Emeklilerin maaşları da düzenlemeye göre artış olacak. Emekli maaşı 5 bin lira olan polisin maaşı 1200-1300 lira yükselecek. Emekli ikramiyelerinde 40-50 bin lira artış getirecek. Emekli olacakların ikramiyeleri 25 yıllık memurun 200 bin liraysa 40 bin lira artacak ve 240 bin lira alacak. Bunları ortalama verilerden hesaplıyoruz. Kademe ve çalışma yılına göre maaşlar farklılık gösteriyor.

Memur ve emekliler maaşlarının üstüne yüzde 20-25 koyarlarsa alacakları yeni maaşı hesaplayabilirler’’ açıklamasını yaptı.

"2023'te Devreye Girmesi Bekleniyor "

Zamlı maaşlar için 2023’ün ocak ayını işaret eden Kaya, ‘’Emekli olan memurlar yek göstergeden kaynaklı fark almayacak. Yeni emekli olacak olan memurların tazminatına yansıyacak. Emekli olanların sadece maaşları artacak. 3600 ek göstergenin 15 Ocak 2023 tarihinde devreye girmesi bekleniyor.

Ek gösterge kapsamında olmayan memurlar var. Onlarda ek gösterge uygulamasına gidilmeksizin maaşlarında artış meydana gelecek. Detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Teknik detaylarını bakanlık ve sendikalar paylaşacak’’ dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /