Milyonlar İçin 3600 Ek Göstergede 3 Alternatif

Milyonların sabırsızlıkla beklediği 3600 ek göstergede sona gelinirken bunun için hazırlanan 3 alternatif ortaya çıktı.

Milyonlar İçin 3600 Ek Göstergede 3 Alternatif

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Maliye Bakanlığı ile kapsamlı iki kez toplantı yapıldı. Dün itibariyle Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile Maliye Bakanı Nureddin Nebati Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve hazırlanan formülleri sundu. Dün akşam yapılan toplantı ile çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

3 Formül

NTV’den Ahmet Ergen’in edindiği kulis bilgilerine göre 3600 ek göstergede sunulan formüller üç başlıkta değerlendirilirken bunlardan biri dar kapsamlı diğer ikisi ise geniş kapsamlı formüller oldu.

Dar Kapsamlı Formül

Dar kapsamlı formül, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisini kapsamakta. Bu formüle göre 2008 öncesi memurların emeklilere yönelik iyileştirme içerecek.

Geniş Kapsamlı Formül İçin Mutabakat

Diğer iki alternatif formülde tüm kamu çalışanlarını ele alan bir düzenleme söz konusu. 3000 ek göstergenin altındaki kamu görevlileri için tazminat yansıtma oranının artırılması ile ücretlerde daha çok emekli aylıklarında iyileştirme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan formüller arasındaki geniş kapsamlı formülün hayata geçirilmesinde mutabık kalındığı bilgisi geldi.

Buı dönemde yasalaşacak olan bu kanunun hafta sonu açıklanması beklenirken 3-5 Haziran tarihlerinde Kızılcahamam'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlemeyi kamuoyuna duyurması bekleniyor. Düzenleme yasalaşırsa Ocak 2023’ten sonra geçerli olacak.

Tazminat düzenlemesi ise, örneğin 85 olan tazminat oranı 145'e yükselecek, kamu çalışanı 30 yıllık hizmeti olana 45 bin TL lik ikramiye artışı sağlanacak.

4 meslek grubunda ise emekli olunduğunda yaklaşık 38 bin lira daha fazla ikramiye alacak, emekli maaşında ise 6400 lira emekli maaşı alacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /