Milyonlar Heyecanla Bekliyor,Sözleşmeliye Kadro Kimleri Kapsıyor?

Sözleşmeli personel statüsündeki kişilere yapılacak düzenlemeler merakla beklenirken, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber canlı yayınına katıldı ve sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Milyonlar Heyecanla Bekliyor,Sözleşmeliye Kadro Kimleri Kapsıyor?


Sözleşmeli personele kadro gelecek mi? Sözleşmeli personel statülerinden gerçekleştirilecek düzenlemeler merakla beklenirken Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin, katılım sağladığı bir televizyon programında yapılacak yeniliklerden bahsetti. Sözleşmeli personele kadro kimleri kapsayacak? Sözleşmeli personele kadro yapılacak mı? Cevabı ve çok daha fazlası haberimizde...

Sözleşmeli Personele Kadro Verilecek Mi?

Kamuda sözleşmeli bir şekilde çalışan binlerce vatandaş, kendileri ile ilgili gerçekleştirilecek yeni çalışmaları takip etmeye başladı. Çok sayıda Devlet kurumunda sözleşmeli statüsünde çalışan personel, statülerinde değişiklik yapılmasını talep ediyor ve bunu sabırsızlıkla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin, yakın zaman içerisinde maaşlarda iyileştirme yapılan sözleşmeli personelinin konumu ile alakalı detayları paylaştı. Bakan Bilgin, 'Kamuda özel durumlar haricinde bütün sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz.’ ifadelerini kullandı.

Açılacak İlk Dosya, Sözleşmeli Personel Meselesi

Haziran ayında Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 3600 ek gösterge çalışması akabinde Kamuda çalışan 530 bin sözleşmeli personelin statülerinde değişiklik yapılması ile alakalı düzenleme çalışmalarına başlandı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin;

 “İlk açacağımız dosya üzerinden detaylandırıp kamuoyu ile paylaşacağımız mesele sözleşmeli personel meselesidir. İlk ele alacağımız dosya odur. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Yeni alanlar var. Yeni çalışma biçimleri de mevcut. Mesela bilgisayar yazılım mühendisleri gibi. Onları örnek veriyorum. Tamamının mühendis olmasına gerek yok. Kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor Ancak bu personelin bazı problemleri var. Biz bunları isteğe bağlı olarak kadro haklarını sunacağız. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz.”


İfadelerine yer verdi.


Bütün Sözleşme Türleri, Tek Tipleşecek

Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamada;


“Kamuda özel durumlar dışındaki bütün sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. İş güvencesi olacak, Kamu görevlilerinin haklarını onlara da tayin edeceğiz. Burada bir düzenlemeye gereksinim duyulmaktadır. Bu kadar çok sözleşme türü olmaması gerekir. Onlara kadro tahsis edeceğiz. Bunların sayısı yaklaşık 550 bin kişi civarında.”

Dedi.