Milyonlar Dört Gözle Bekliyordu AK Parti’den Asgari Ücretle İlgili Beklenti Rakamı Geldi

Asgari ücretle ilgili dün flaş gelişmeler yaşandı. Türk-İş, resmi teklifini yapıp bakanlıktan ayrılırken gözler hükümete çevrildi. Konuyla ilgili AK Parti MKYK üyesinden rakam geldi.

Milyonlar Dört Gözle Bekliyordu AK Parti’den Asgari Ücretle İlgili Beklenti Rakamı Geldi

Türk-İş, dün yapılan asgari ücret tespit komisyonu toplantısında 2023 yılı için resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu ve bu rakamın altında bir rakam olursa masaya oturmayacaklarını belirterek son sözünü söyledi. Dün açıklanması beklenen asgari ücretin, yaşanan bu gelişmeler sonrası açıklanması ertelendi.

AK Parti MKYK Üyesinden Rakam Geldi

Yaşanan gelişmeler dikkatle takip edilirken AK Parti MKYK üyesi ve Ekonomist Resul Kurt’tan konu ile ilgili açıklama geldi. A Haber programına konuk olan Kurt, “İşçiyi memnun edeceğiz, işverene de taşınabilecek kadar yük vereceğiz. Asgari ücret şuan 5 bin 500 lira. ‘Bizim 7 bin 885 lira sınırımız var, pazarlığı buradan başlatacağız’ dedi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay. Yüzde 42, 43 bandına geliyor. İşveren tarafı da 7 bin liradan kapıyı açtı” dedi.

İşçilerin yüzde 65 talep ettiğini belirten Kurt, “Görüştüğümüz işverenler 40-50 aralığını talep ediyor. Önümüzdeki hafta başında asgari ücretin açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

Tahminim 8.000-8.250 TL Arasında

"AK Parti'de konuşulan oran ne?" sorusuna da yanıt veren Kurt, "Parti içerisinden hiçbir arkadaşımız bu komisyonun üyesi değil, söz söYlersek manipülasyona açık olur. Ben 10 bin brüt düşündüm. Akademisyen kimliğimin yanında çalışma hayatının da içerisindeyim. Asgari ücret için bireysel, danışman olarak yaptığım çalışmalarda tahminlerim belki 1 lira şaşmıştır. Asgari ücrette yapılan artış diğer çalışanlarda da beklenti oluşturuyor. Benim beklentim 8.000-8.250 TL civarında" diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /