Milyonlar Bekliyor: Asgari Ücrette 30+50 Formülü Nedir?

Her sene olduğu gibi 2023 senesi için asgari ücret tespit komisyonu, aralık ayı içerisinde toplanarak asgari ücret için kararını açıklayacak. Yıl sonu yavaş yavaş yaklaşırken 'Asgari ücret ne kadar olacak?’ Sorusunun cevabı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammı ve Enflasyonun vatandaşın alım gücü üzerindeki oluşturduğu tahribatın giderilmesi açısından talimatı gündeme geldi.

Milyonlar Bekliyor: Asgari Ücrette 30+50 Formülü Nedir?

Ocak ayı içerisinde gelirlerde enflasyon rakamlarının üzerinde ciddi manada bir artışın olması bekleniyor. Peki asgari ücret 2023'te ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücrette 30+50 formülü dahil asgari ücret hesabı ile alakalı ve çok daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.

Erdoğan'dan Asgari Ücret Talimatı

Koronavirüsü krizinin başlıca yan etkisi olan Enflasyonun 2022 senesinde enerji, tedarik ve gıda problemleri ile kürüklemesi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de vatandaşın alım gücünü olumsuz bir şekilde etkiledi. Hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları kesinlikle enflasyonu ezdirmeyecekleri yönündeki söylemlerine güveniyor. Asgari ücret emekli ve memur zammı üzerinde hükümet yetkilileri şimdiden çalışmalarını başlattı.

2023 Asgari Ücret İçin Farklı Bir Hazırlık Masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret çalışmalarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başta olmak üzere yapıldığını dile getirerek, bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içerisinde olduklarını söyledi.


Asgari Ücret 2023'te Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret için enflasyon verileri çok önemli bir Kriter olarak dikkat çekiyor. Asgari ücret zammı kesinlikle enflasyon verilerinin altında olmayacak. Bu sebeple beklenen enflasyon verileri ile hesaplanan asgari ücret, bir alt limit şeklinde hesaplara yansıyacak.