Milletvekili Asgari Ücretle Alışverişe Çıktı Cebinde Kalan Paraya Hayret Etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ve eşi Nigar Dikbayır, asgari ücretle market alışverişine çıktı. Vekilin cebinde kalan para pes dedirtti.

Milletvekili Asgari Ücretle Alışverişe Çıktı Cebinde Kalan Paraya Hayret Etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, asgari ücretlinin durumunu yansıtmak için asgari ücretle çalışan bir vatandaşın bir aylık harcamalarını gösteren bir video çekti. Maaştan kira faturalar ve temel ihtiyaçlar için çıkarılan miktardan sonra kalan parayla alışverişe çıkacak olan çiftin elinde 1096 lira kaldı.

Bu parayla markete giden Ümit Dikbayır ve eşi markete 790 lira ödedi. Yaptıkları alışveriş ise bir ailenin bir aylık harcamasından daha düşüktü. Ellerinde kalan miktar ise 306 TL kaldı ve bu parayla bir ay boyunca idare etmek gerekiyordu. Bu parayla geçinmenin mümkün olmadığını ifade eden Dikbayır çifti, aynı hesapla Ocak ayında 41 ürün alınabilirken şimdi sadece 28 ürünün alındığını belirtti.

Dikbayır ailesinin marketten aldıkları ürünler arasında bir kilo soğan, pirinç, bir litre sıvıyağ, 10'lu yumurta, tuvalet kağıdı, bulaşık sabunu ve birkaç parça daha yer aldı.

İşte 1 Aylık Harcama Tablosu

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /