MHP'li Ümit Yılmaz : Pazarcı Esnafı Haksız Rekabetin Önüne Geçilmesi için İzin İstiyor

Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, pazarcı esnafının hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bir yıldan bu yana büyük sıkıntılarla baş başa olduğunu, zincir marketler için uygulanan istisnanın pazarcı esnafı için de uygulanması gerektiğini söyledi.

MHP'li Ümit Yılmaz : Pazarcı Esnafı Haksız Rekabetin Önüne Geçilmesi için İzin İstiyor

Vatandaşın daha uygun fiyata gıdaya erişimi için pazarlara yönelik tedbirlerin  artırılarak, pazar yerlerinin açık tutulması gerektiğini savunan Düzce Milletvekili, Ramazan ayı öncesinde pazarcı esnafının sorunlarına kulak verilmesi ve fahiş fiyatların önlenmesi amacıyla pazar yerlerinin açılması çağrısında bulundu.

MHP Düzce Milletvekili Yılmaz, "Son günlerde artan hastalık vakaları yeni tedbirler uygulanmasını mecburi hâle getirmiştir. Buna bağlı olarak hafta sonu kısıtlamaları geri gelmiş ve sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmıştır. Sokağa çıkma yasağıyla beraber pazarcıların hafta sonu pazarlarda faaliyet göstermesi yasaklanmıştır ancak zincir marketlerde bu yasak uygulanmayarak halkın gıda ihtiyaçlarının sağlanması yönünde eski uygulamaya geri dönülmüştür. Pandemi döneminde zor günler geçiren pazarcı esnafı bu kararla beraber artık nefes alamaz hâle gelecektir. Zincir marketlere sağlanan imkân pazarcılardan, en azından gıda sektöründe faaliyet gösterenlere de sağlanmalıdır. Pazarların açılmasıyla ramazan ayı dolayısıyla gıda fiyatlarında fahiş oranda artmanın önüne geçilecektir. Böylece pazarcı esnafımızın işlerine devam etmesine imkân sağlanacak ve marketlerle yaşadıkları haksız rekabetin bir nebze olsun önüne geçilecektir." diye konuştu.