Merkez Bankasından Sonra O Kurumda Türkiye enflasyon beklentisini yükseltti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının Türkiye'de 2022 yılı sonunda gerçekleşecek enflasyon oranını yükseltmesinden sonra Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de Türkiye enflasyon beklentisini yükseltti..

Merkez Bankasından Sonra O Kurumda Türkiye enflasyon beklentisini yükseltti

Küresel çapta yaşanan koronavirüs pandemisi sonrasında dünyada ekonomik kriz sürerken, ülkelerde enflasyon yükselmeye devam ediyor. Enflasyonun geçtiğimiz dönemlere göre epey yükselen ülkelerinden başında da Türkiye geliyor. 

Merkez Bankasının 2022 Enflasyon beklentisi yüzde 57,92'ye çıkmıştı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz gün yayımladığı raporda Türkiye'de 2022 yılında gerçekleşecek enflasyon beklentisini yükselterek  yüzde 57,92'ye çıkarmıştı. Merkez Bankasının bu açıklamasından sonra Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's bugüb yayımladığı ekonomi raporunda Türkiye'de 2022 yılında gerçekleşecek enflasyon oranını yükseltti ve yüzde 35'ten yüzde 52,1'e çıkardı.

2022 ve 2023 büyüme tahminleri değiştirmedi

Türkiye'de gerçekleşecek enflasyon beklentisini yükselten Moody's, öte yandan Türkiye için 2022 ve 2023 büyüme tahminlerini değiştirmedi . Kuruluş 2023 yılına ilişkin enflasyon oranının ise yüzde 30 seviyelerinde gerçekleşeceğini öngördü.