Merkez Bankası Rakamlarını Açıkladı Asgari Ücrete Yeni Hesaplama Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminlerini paylaştı. Bunun üzerine asgari ücret hesaplaması yapıldı.

Merkez Bankası Rakamlarını Açıkladı Asgari Ücrete Yeni Hesaplama Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılsonu enflasyon beklentilerini açıkladı. Başkan Kavcıoğlu’nun açıklamalarında enflasyon beklenti yükseldi. Yapılan açıklama daha önce yüzde 60,4 olarak beklenen yılsonu enflasyon tahmininin yüzde 65,2’ye çıktığı görüldü. Gelen bu tahminler sonrası gözler asgari ücret rakamlarına çevrildi.

Cumhurbaşkanı ve Bakan Bilgin’den Asgari Ücrete Enflasyon Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, her fırsatta asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği mesajını veriyor. Uzmanların görüşü de yapılacak zammın minimum enflasyon düzeyinde olacağı, gelecek zammın enflasyonda daha fazla olabileceği yönünde.

Ara Zam Yapılmıştı

Enflasyonla mücadele etmekte zorlanan asgari ücretli için Temmuz ayında zam yapılarak 4 bin 253 lira olan asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Gözler şimdide yeni gelecek zamlara çevrildi.

Aralıkta Komisyon Kurulacak

Asgari ücreti belirlemek için aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu kurulacak. Komisyonun alacağı kararlar doğrultusunda yeni asgari ücret belirlenecek.

Yüzde 65,2 zam

Merkez Bankası yılsonu enflasyon rakamlarını açıkladıktan sonra gözler asgari ücret hesaplamalarına çevrildi. Yüzde 65,2 oranında zam yapılması durumunda karşımıza iki farklı rakam çıkıyor. Yılbaşında verilen asgari ücret olan 4 bin 253 lira üzerinden zam yapılması durumunda beklenen enflasyon verileri doğrultusunda zam yapılması durumunda asgari ücret yılbaşında 7 bin 25 liraya çıkacak.

Ancak ara dönemdeki zam üzerinden hesaplama yapıldığında 5 bin 500 liraya çıkarılan asgari ücrette bu oranlar doğrultusunda yapılan hesaplamada asgari ücret yılbaşında 9 bin 86 liraya çıkacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /