Merkez Bankası PPK Faiz Artarsa Dolar ve Altın Ne Olur?

Merkez Bankası'nın faiz kararı için geri sayımda sona gelindi. 19 Kasım günü yapılacak PPK toplantısından faiz artırımı kararı bekleniyor. Peki faiz artarsa dolar ne olur?

Merkez Bankası PPK Faiz Artarsa Dolar ve Altın Ne Olur?

Faiz artarsa dolar ve altın ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Kasım 2020 PPK toplantısı merakla bekleniyor. Milyonlarca vatandaşın, yatırımcının beklediği faiz kararı 19 Kasım günü gelecek. 19 Kasım'da yapılacak Para Poltiikası Toplantısı öncesi faiz artırımı beklentileri yüksek olurken vatandaşlar, faiz artırımının dolar ve altın fiyatlarına nasıl etki edeceğini araştırmaya başladı. Peki Merkez Bankası faiz artırımına giderse dolar kuru ne olur , yükselir mi düşer mi? Altın fiyatları, faiz kararı sonrası düşer mi yükselir mi? İşte detaylar.

Yatırım Kredi tarafından yayımlanan makalede konu ile ilgili, "Dolar/TL kuru artarsa gram altın veya çeyrek altın fiyatı yine yükselir. FED faizi de, politika faizi de Dolar/TL kurunu etkiler. Bu açıdan FED faizi inerse dolar/TL kuru gevşer ama Ons fiyatları yükselir. ... Eğer piyasalarda ikisinin etkisi aynı ise gram altın fiyatları değişmez." denildi.

Merkez Bankası 'nın faiz artırımına gitmesi durumunda dolar kurunda dengelenme ve bir miktar düşüş görülebilir. Dolar kurunda yaşanacak düşüşle birlikte altın fiyatlarında da bir miktar düşüş görülebilir. Ancak yatırımcıların düşen dolar karşısında güvenli liman olarak altını tercih etmeleri durumunda altın fiyatlarında yükseliş de görülebilir. Faiz kararının altına etkisini kestirmek biraz güç.

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası faiz kararını 19 Kasım Perşembe günü saat 14.00'da açıklayacak. Faiz kararı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Haberde yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. ytd

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA