Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı: "Ekonomimiz Yükselmeye Devam Edecek"

Merkez Bankası yeni Başkanı Prof. Dr. Şahap Kacıoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve güçlü ekonomi mesajı verdi.

Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı: "Ekonomimiz Yükselmeye Devam Edecek"

Dolar ve altında sert yükseliş sonrası Merkez Bankası'ndan ilk açıklama.

Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Ekonomide şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkesiyle çalışacaklarını söyleyerek açıklamasına başlayan Kavcıoğlu, "Önümüzdeki dönemde büyük bir özveriyle, yatırım, üretim ihracat ve istihdamı artırıcı sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşturulmasına katkı sağlayacağız" dedi.

Türkiye ekonomisinin sağlık temeller üzerinde yükseleceğini söyleyen Kavcıoğlu, "Enflasyonda kalıcı düşüş hedefiyle şeffaflık ve öngürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Görevimizi tüm paydaşlarla iletişim kaynaklarını etkin tutarak yürütmeye devam edeceğiz. Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükselecek. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı artırıcı sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde hep birlikte büyük bir özveri ile yatırım üretim ihracat ve istihdamı artırıcı Sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacağız. Makro ekonomik istikrarı pekiştirerek ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükselmeye devam edeceğine inancım tamdır" dedi.