Merkez Bankası Haziran Enflasyon Tahminini Açıkladı İşte Temmuz Ayı Zamlı Maaşlar

Haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanması beklenirken Merkez Bankası Haziran enflasyon tahminini paylaştı. Bu şekilde 6 aylık zam miktarı da ortaya çıktı.

Merkez Bankası Haziran Enflasyon Tahminini Açıkladı İşte Temmuz Ayı Zamlı Maaşlar

Memur ve emekliler temmuz zammını 6 aylık enflasyon verilerine göre alacak. Henüz Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanmadı ancak Merkez Bankası dün Haziran ayı enflasyon tahminini açıkladı. Bu şekilde haziran ayı enflasyon tahmin rakamlarına göre memurun ve emeklinin zam oranı da belli olmuş oluyor.

Merkez Bankası Tahminine Göre Yüzde 40,75 Zam

Önceki 5 aylık enflasyon oranı yüzde 35,64 olarak kesinleşmişti. Merkez Bankası Haziran tahminlerini de paylaştı ve bu oran altı aylık enflasyon beklentilerinin yüzde 40,75 olmasını sağladı. Yani haziran ayındaki enflasyon oranları Merkez Bankasının beklentisi kadar oluşursa enflasyon oranı yüzde 40,75 olacak.

Bu şekilde memur maaşları için temmuz ayında yüzde 40,75 oranında zamlanacakken emekli maaşlarına yüzde 40,25 oranında zam gelecek.

En Düşük Emekli Maaşı 6 Binin Üzerinde

Eğer beklenen enflasyon oranları gerçekleşirse şuan için memur emeklisinin aldığı en düşük emekli maaşı olan 4 bin 289 lira temmuz ayında 6 bin 16 liraya çıkacak. Esnaf emeklilerinde ise 2 bin 948 lira olan emekli maaşı 4 bin 150 liraya çıkacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /