Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu! Dolar ve EURO Tekrar Yükselişe Geçti

Son Dakika... Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar ve euro fiyatlarında yeniden yükseliş görüldü.Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada faizle ilgili, "22 Ekim 2020 Tarihli PPK Kararı: 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranı sabit tutuldu. Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak Merkez Bankası borç verme faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki fark 300 baz puan olarak belirlendi." denildi.

Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu! Dolar ve EURO Tekrar Yükselişe Geçti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 10.25 olan politika faizini sabit tuttuğunu açıklamasının ardından bir süredir düşüş ivmesindeki döviz kurunda yukarı yönlü hareketlilik görüldü. Alınan kararın ardından ABD doları 7.94 TL'ye yükselirken, EURO 9.4 TL'ye , gram altın 489 TL'ye yükseldi. 

Merkez Bankasının kararının hemen ardından döviz fiyatlarının ilk tepkisi sert yükseliş olarak gözlemlenirken, ABD doları 4 gündür üst üste değer kaybediyordu. Politika faizinin sabit tutulmasının ardından doların 7.96 TL seviyelerini de test ettiği gözlemlendi. 14.06 itibariyle doviz.com verilerine göre döviz ve altında son durum aşağıdaki gibi.