Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Bugün saat 14:00’da aralık ayı faiz oranı açıklanacak. Heyecanlı bekleyiş başladı. Merkez Bankası Para Politika Kurulu yılın son toplantısını bugün saat 14:00 da gerçekleştiriyor. Faiz oranıyla birlikte zamlar, ücretler için de kritik tablo netlik kazanacak.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak

Gözler Bugünkü Toplantıda


Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun gerçekleştireceği toplantı merak bekleniyor. Bu toplantıda aralık ayı faiz kararı açıklanacak. Geçtiğimiz ayki toplantıda politika faiz kararı 50 baz puanlık indirimle yüzde 10,50'den yüzde 9'a düşürüldüğünü açıklanmıştı. Bu toplantıda hangi oranda olacağını merak ediliyor. 


Faiz Sabit Kalacak


Bİr çok ekonomiste göre politika faiz kararı sabit olarak kalacak. Ekonomistlerin ortak görüşünde faizin sabit kalacağını yönünde. Bu karara ilişkin sonuç ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politika Kurulu toplantısı için beklenti anketi düzenlendi. Alanında uzman 14 ekonomist ile düzenlenen bu ankette sonuç aynı çıktı. Faiz kararı aynı kalacak. 


Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketinde Sonuç %9 Çıktı

Diğer bir taraftan da Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları anketi için ise sonuç, % 66,80 oldu. Saat 14:00 da herşey belli olacak.