Merkez Bankası Enflasyon Faiz ve Dolar Tahminini Açıkladı

Türkiye Merkez Bankası ekim ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlandı. Buna göre enflasyon, faiz ve dolar tahmini belli oldu.

Merkez Bankası Enflasyon Faiz ve Dolar Tahminini Açıkladı

Merkez Bankasının tahminlerine göre ekim ayı piyasa katılımcıları anketinde dolar ve enflasyon beklentisi artarken faiz beklentisi düştü.

Cari yılsonu dolar/TL beklentisi 19 lira 82 kuruş oldu. Bir önceki anket döneminde bu oran 19 lira 51 kuruş olarak tahmin edilmişti. 12 aylık dönemde döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 22 lira 07 kuruş ve 23 lira 61 kuruş olarak gerçekleşti.

Enflasyon Beklentisi de Arttı

Katılımcıların cari yılsonu enflasyon beklentisi bu anket döneminde yüzde 67,78 oldu. bir önceki anket döneminde ise yüzde 67,73 olarak tahmin edilmişti. 12 ay sondası TÜFE beklentisi önceki anket döneminde yüzde 36,74 iken, bu anket döneminde 37,34 oldu. 24 ay sonraki TÜFE beklentisi önceki anket döneminde yüzde 20,63 iken, bu anket döneminde yüzde 21,17 olarak gerçekleşti.

Faiz Beklentisi Düştü

Katılımcıların BİST Repo ve Ters Repo Pazarında cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisinden düşüş var. Önceki anket döneminde yüzde 12,83 olarak tahmin edilirken bu anket döneminde yüzde 11,25 oldu.

TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ay sonu beklentisinde de düşüş var. Daha önceki anket döneminde yüzde 13,00 olan bu sayı bu anket döneminde yüzde 11,22 oldu

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /