Merkez Bankası Ekim 2020 PPK Toplantı Tarihi Açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ekim 2020 PPK toplantı tarihi hakkında açıklama geldi. İşte TCMB 2020 Ekim ayı PPK toplantı tarihi ve son bilgiler.

Merkez Bankası Ekim 2020 PPK Toplantı Tarihi Açıklandı

Merkez Bankası Ekim 2020 toplantı tarihi belli oldu.

Geçtiğimiz Perşembe günü , Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası Para Poltikası Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardındna açıklama geldi ve faiz kararı kamuoyuna duyuruldu. PPK toplantısı sonrsı yapılan açıklamada faizin 2 puan yükseltildiğine yer verildi. 

PPK sonrası yapılan resmi açıklama şu şekilde:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,25’ten yüzde 10,25’e yükseltilmesine karar vermiştir.

Küresel ekonomide, ülkelerin attığı normalleşme adımlarıyla üçüncü çeyrekte kısmi toparlanma sinyalleri gözlenmekle beraber toparlanmaya ilişkin belirsizlikler yüksek seyretmektedir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler genişleyici parasal ve mali duruşlarını sürdürmektedir. Salgın hastalığın sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkiler yakından takip edilmektedir."

DOLAR ÖNCE DÜŞTÜ SONRA YİNE YÜKSELDİ

Faiz arttırımı sonrası Dolar kurunda 15 kuruşluk düşüş görüldü. 7,70 'ten 7,55 TL 'ye kadar gerileyen dolar kuru, daha sonra yeniden yükselişe geçti ve 7,66 TL seviyesine kadar yükseldi. Euro kuru ise 8,91 TL seviyesinde.

EKİM 2020 PPK TOPLANTI TARİHİ AÇIKLANDI

Edinilen son dakika bilgilerine göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası PPK Ekim ayı toplantısının 22 Ekim 2020 günü yapılacağı öğrenildi. 22 Ekim Perşembe günü yapılacak toplantının ardındna poltika faizi kararı duyurulacak. 

FAİZ ARTTIRIMI YA DA İNDİRİMİ GELİR Mİ?

Ekim 2020 toplantısı öncesi şimdiden tahmin yapmak zor. Analistler de bu konuda henüz bir değerlendirme açıklamasında bulunmadı. Önümüzdeki süreçte döviz kurunun seyrine göre toplantıda faiz indirimi ya da arttırımı kararı alınabilir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA