Merkez Bankası Başkanı Değişimi Sonrası Dolar Ne Kadar Oldu? Flaş Tahminler

Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan görevden alınması sonrası ilk açıklama geldi. Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kendisine uygun gördüğü tüm görevler nedeniyle teşekkür etti ve "Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum." dedi. Peki Naci Ağbal'ın alınması sonrası dolar kuru ne oldu?

Merkez Bankası Başkanı Değişimi Sonrası Dolar Ne Kadar Oldu? Flaş Tahminler

Son dakika : Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Naci Ağbal'dan ilk açıklama geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığında görev değişimi oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda Naci Ağbal görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı.

Ağbal, görevden alınması sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin." dedi.

7 KASIM'DA GÖREVE GELMİŞTİ

7 Kasım Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda Murat Uysal görevden alınmış ve yerine Naci Ağbal'ın ataması yapıldı. 

6 Temmuz 2020 günü ise Murat Çetinkaya görevden alınmış ve yerine Murat Uysal'ın ataması yapılmış, Murat Uysal göreve geldikten sonra faizi 1000 baz puanın üzerinde indirmişti. 

DOLARDA SON DURUM NE?

Merkez Bankası Başkanı, dünyada piyasalar kapandıktan , hafta sonu tatiline girdikten sonra değişti. Dolar 7.20 TL seviyesinde sabit duruyor. 22 Mart 2021 günü bu hamlenin dolar kuruna etkisi görülecek.

DOLAR NE OLUR?

Faiz artırım kararı sonrası düşüşe geçen ve 7.60'lardan 7.20 TL'ye kadar gerileyen dolar kurunda meraklı bekleyiş başladı. Uzmanlar, faiz artırımı nedeniyle görevden alınan Ağbal'ın ardındna dolar kurunda yükseliş olmasını beklediklerini söyledi. Faiz artırımı nedeniyle düşen dolar kuru, faiz artırımı nedeniyle yapılan görevden alma nedeniyle yükselişe geçebilir.

Sizce dolar yükselir mi düşer mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.