Merkez Bankası Açıkladı Dolar Yükseldi

Son dakika haberi: Merkez Bankası 'nın faiz kararı geldi. Faiz açıklamasının ardından döviz kurlarında yükseliş devam etti.

Merkez Bankası Açıkladı Dolar Yükseldi

Son dakika: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Nisan ayı Para Politikası Kurulu toplantısı bitti ve faiz kararı açıklandı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizi yüzde 24 seviyesinde bıraktı. Açıklama sonrası dolar 5.90 TL seviyesine çıktı. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklaması şöyle:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizoranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Dış talep nispeten gücünü korurken finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyet yavaş bir seyir izlemektedir. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.

İç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlenmektedir. Bununla birlikte, gıda fiyatları ve ithal girdi maliyetlerindeki artışlar ile enflasyon beklentilerindeki yüksek seyir fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiğini göstermektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünü etkileyen unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek, parasal duruş enflasyonu hedeflenen patika ile uyumlu seviyelerde tutacak şekilde belirlenecektir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası 'nın faiz kararı sonrası dolar 5,90 TL seviyesine geldi ve 2019 yılı rekorunu bir daha kırdı.

Euro kuru da dolara paralel olarak yükselişini sürdürdü. Edinilen son dakika bilgilerine göre euro 6,57 TL oldu.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Döviz kuru ile paralel olarak altın fiyatları da yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 241 TL seviyesinde olan gram altın 242 TL seviyesine yükseldi.