Memurlardan Seyyanen Zam Talebi Geldi!

TÜİK tarafında Haziran ayı enflasyon rakamının açıklamasından sonra memurların Temmuz ayında alacağı zam oranı yüzde 41,69 olarak açıklandı. Bu açıklama sonrasında yetkili memur sendikası başkanından seyyanen zam talebi geldi. İşte detaylar

Memurlardan Seyyanen Zam Talebi Geldi!

Memurlardan Seyyanen Zam Talebi Geldi

Milyonlarım heyecanla beklediği Haziran ayı enflasyon rakamı az önce TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan resmi rakama göre Haziran ayında gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 4,95 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise yüzde 78'i aştı. 

Memurlara yüzde 41,69 zam geliyor

Açıklanan resmi rakamlara göre milyonlarca memur ve memur emeklisi Temmuz ayında enflasyon farklı ve toplu sözleşme gereği maaşlarına toplamda yüzde 41.69 oranında zam alacak. 

Memurlara seyyanen zam yapılmalı

Memur ve memur emeklilerinin yüzde 41,69 oranında zam alacağını belli olmasından sonra yetkili memur sendikası Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan memur maaşlarına seyyanen zam talebi geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Yalçın, Haziran ayında gerçekleşen aylık enflasyon ve yıllık enflasyon rakamlarını paylaşarak, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması ve maaşlar arasın makasın büyümemesi için memur maaşlarına seyyanen iyileşmtirme yapılmasını istedi.