Memurlara Özel Zam: Kim Ne Kadar Zam Alacak?

Temmuz ayında yapılacak olan %10’luk zam ve enflasyon farkı beklentileri, memurlar ve memur emeklileri tarafından merakla bekleniyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı gereği Temmuz’da memur maaşlarına %10 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun %15’i aşan kısmı üzerinden fark yansıtılacak.

Memurlara Özel Zam: Kim Ne Kadar Zam Alacak?

Enflasyon Tahminleri ve Beklentiler

Temmuz ayındaki zam ve enflasyon farkı beklentileri, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak değerlendiriliyor. Ocak ve Şubat aylarındaki enflasyon rakamları incelendiğinde, ilk 2 aylık enflasyon %11.54 olarak belirlendi. Ancak 6 aylık TÜFE’nin %15’i aşması gerekiyor ki enflasyon farkı ortaya çıksın. Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına dair enflasyon tahminlerini de içeriyor. Bu tahminler, Temmuz ayındaki zam ve enflasyon farkının belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

Ankette Yer Alan Enflasyon Tahminleri ve Olası Senaryolar

Ankette yer alan Mart ayı enflasyon tahmini %3.43, Nisan ayı enflasyon tahmini %3.42 ve Mayıs ayı enflasyon tahmini %2.82 olarak gözüküyor. Bu tahminlere göre ilk 5 aylık enflasyonun %22.67 olması bekleniyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, memurlar ve memur emeklileri 5 aylık enflasyon farkıyla %6.67 zam alacaklar